Helgfrågan

img_1156

Fredag! Jag har med nöd och näppe överlevt min första jobbvecka, phu…

Mias Helgfråga diskuterar idag något betydligt mer intressant än personal- och budgetfrågor, nämligen Hur sorterar ni böckerna i era bokhyllor?

I mitt tidigare liv hade jag böckerna i bokstavsordning och någon slags genreuppdelning. Det var i lägenheten. Sen flyttade vi till hus och böckerna fick bo i kartonger i källaren i flera år innan vi äntligen fick upp bokhyllor. Då var det bara en fråga om att få plats med så många som möjligt (för att frigöra plats i källaren). Med andra ord är de uppställda i en helt slumpmässig ordning. Jag har försökt samla alla böcker under respektive författare i alla fall men det är inte alltid det funkar heller. Har böcker i dubbla rader i vissa hyllor, med andra ord har jag ingen aning om vad som göms bakom yttersta raden… Vi behöver många fler hyllor. Många. I min plan för renovering av nedervåningen ryms en hel vägg med nya platsbyggda hyllor och ännu längre fram ser jag framför mig hyllor i trappen upp till sovrummet också. Men det är då det, just nu är det mest kaotiskt på sorteringsfronten.

Bonusfråga: Vad är det bästa med hösten? Luften och känslan av nystart. Hoppas på många långa turer i naturen på helgerna framöver.

7 tankar om “Helgfrågan

  1. Rensar emellanåt (ger bort) då platsbrist uppstår. Av nöden tvunget när man bor på liten yta. Men visst, ibland svårt att prioritera vad som skall få stanna och vad som måste lämna… 😉
    Att vara ute i naturen på hösten är absolut oundgängligt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s