Hjärtats osynliga raseri

Den här boken, Hjärtats osynliga raseri av John Boyne, har min tidigare chef tipsat om flera gånger och till slut kom jag ihåg att köpa den. Tack och lov.

Huvudpersonen är Cyril som växer upp i ett konservativt Irland där hans homosexuella läggning är allt annat än accepterad. Vi får följa honom genom hans uppväxt, tonår och vuxenliv och det är allt jag tänker säga om handlingen. Jag läste boken utan att veta något mer än det som baksidestexten avslöjar och jag möttes av en bok som formligen svepte med mig in i en annan människas liv, glädjeämnen, sorger och kärlek och där just kärleken är det genomgående temat.

Boyne har ett språk som för handlingen framåt och som aldrig står i vägen för historien. Boken är lättläst på det sätt som bara en välskriven text kan vara, när man knappt noterar själva texten utan har fullt fokus på innehållet. Det är mycket länge sedan jag läste något liknande och jag kan varmt rekommendera den.

  • Betyg: 6/6

8 tankar om “Hjärtats osynliga raseri

  1. Har läst annat av Boyne och tycker om hans stil .Den hr har jag inte läst-än. Tack för boktipset, den ligger nu i min önskelista på Adlibris 🙂
    Gillar betyget 6/6 – inte 5/5 eller 10/10 … varför just 6? 🙂 Tycker själv att betygsättning är svårt.

    • Jag gick i skolan med betygsskalan 1-5 och den där 3:an kunde ju vara allt ifrån nästan en 2:a till nästan en 4:a och det tyckte jag var irriterande minns jag (i franska… inte mitt starkaste ämne 😉). Så när jag fick sätta egna betyg nu så delade jag upp 3:an på två = sexgradig skala.

  2. Läste också denna i våras! Tyckte den var helt ok men lite konstig på så sätt att det nästan kändes som två olika böcker i första och andra hälften. Jag tyckte nog bättre om den senare delen av boken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s