Innan väggen

Jag har följt Anna Voltaires blogg under lång tid och jag tycker den är fantastiskt bra. Visst, jag har bara tre barn (+ hund) och vi jobbar inte skift på samma sätt som Anna och hennes man gör men jag känner igen mig i så mycket av hennes vardag.

Anna har kommit ut med två böcker som handlar om utbrändhet och Innan väggen är den första. Den är skriven lite grand som en lärobok fast med underbart humoristiska exempel och en sällsynt tydlig verklighetsförankring. Det är inte så att jag lär mig någonting nytt i boken egentligen men det slår mig hur jag kan pricka av sak efter sak som hon skriver om. Vilket kanske inte är så bra…

Jag tror att många av oss som lever med familj, heltidsjobb, timmar av pendling och i bästa fall någon form av fritidssyssla på toppen känner igen sig i de beskrivningar som finns i boken. På något sätt lever vi med en lightvariant av utbrändheten men för de flesta (antar jag) håller den sig där och slår inte ut i full blom.

Boken var en ögonöppnare för mig. Det är tydligt hur pass nära den där gränsen jag lever. Än så länge är jag på rätt sida av den men det gäller att hålla lite koll på sig själv eftersom jag inte tror man på förhand kan veta var den går. Efter att ha läst boken känns det än viktigare att efter en mentalt jobbig vår försöka hitta en balans nu under sommaren.

Sova + läsa + träna + vara ute + äta bra + tillbringa kvalitetstid med familjen är, utan inbördes ordning, mina sex mål för sommaren och jag ska baske mig se till att uppfylla dem allihop, helst varje dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s