Tisdagstrion: amerikanska favoriter

books-462579_1920 (1)

Nu när Johanna, efter lång och trogen tjänst, har slutat med Veckans topplista tar Ugglan & Boken över med Tisdagstrion. Jag är så glad att någon fortsätter med veckoutmaningarna för det är ett så bra sätt att få en mängd nya tips.

På torsdag, den 4 juli, är den USA:s nationaldag, så jag tyckte att ”amerikanska favoriter” kunde vara ett passande första tema.

Åh, det finns så många bra böcker från/om USA men här kommer tre av mina favoriter:

  1. Den hemliga historien av Donna Tartt
  2. Stoner av John Williams
  3. Fallen av Joyce Carol Oates

Den första har jag läst en gång på 90-talet och sen lyssnade jag på den för ett par år sedan och den stod sig defintivt fortfarande. De andra har jag bara läst en gång var, jag är lite rädd för att läsa om dem för tänk om skimret försvinner.

Nu ska jag läsa fler trioinlägg, det alltid bra med inspiration inför sommarens läsning!

20 tankar om “Tisdagstrion: amerikanska favoriter

  1. Den första står i bokhyllan och samlar damm, har hört så mycket negativt om den så jag vet inte om jag kommer läsa den.

  2. Den hemliga historien läste jag för ganska länge sedan. Stoner väntar i hyllan, borde verkligen läsa den. Hittade Fallen på Storytel och har sparat ner den. Alltid bra med tips eftersom Oates verkar så väldigt ojämn. Jag har också med en av henne.

    • Jag tycker också att Oates är ojämn men med en sådan jätteproduktion är det kanske inte så konstigt. Just Fallen tycker jag är hennes bästa än så länge av det jag har läst.

  3. Inte läst någon av dessa. Testade Steglitsan (Donna Tartt), men det gick inte alls, kom bara halvvägs, blev aldrig utläst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s