Sommarläsning, utmaningar och sånt

Min sommarläsning har tidigare år sträckt sig mellan 1 juni och 31 augusti och jag ser ingen anledning att ändra på det vinnande konceptet. Tiden går som vanligt väldigt fort och det är inte långt kvar tills vi går in i juni. Med andra ord så det börjar bli dags att fundera på vad jag ska läsa i sommar.

Bokbingo

Jag brukar göra bokbingon åt familjen varje sommar, en barn- och en vuxenvariant. Det brukar sluta med att bara jag och Lillan går in för det hela med liv och lust medan de andra lägger ner rätt snabbt. I år får jag kanske locka med mer spännande priser vid varje delmål.

Hyllvärmare

En hyllvärmare borde jag kunna bocka av i sommar. Der finns ju flera stycken där som jag ju faktiskt vill läsa, problemet är att de på något sätt inte känns lika lockande längre när de stått på den där hyllan ett tag.

Klassiker

I år har det varit tunnsått på klassikerfronten, sommaren får se till att komma med lite bot och bättring.

Out of the box

Ska jag våga mig på något jag aldrig läser? Lyrik? Fakta? Memoarer? Det är läskigt att gå utanför sin komfortzon, jag får fundera på om sommaren 2019 är sommaren då något av detta kommer att ske.

Jag klurar vidare på dessa stora viktiga frågor och återkommer i ämnet när jag bestämt mig för årets upplägg.

3 tankar om “Sommarläsning, utmaningar och sånt

  1. Jag är lite i otakt med tiden, inte riktigt fattat att det är mitten av maj men ja juni är inte långt bort. Kanske skulle ta och börja fundera på sommarläsningen…. 😉

  2. Bilbingo låter väldigt roligt ☺️
    Visst är det konstigt att ju längre en bok står i hyllan hur mer ointressant blir den. Jag gick igenom och sorterade mina olästa böcker i början av året och lovade mig själv att börja läsa av. Har många favoritförfattare i högen så det borde inte vara något problem. Men så här 4,5 månader in på 2019 har jag inte läst en från högen ännu 😱.

    • Skönt att höra att jag inte är ensam 😉. Därför köper jag oftast en bok i taget nu så att jag säkert ska läsa ut den. Börjat få platsbrist här hemma så just icke-lockande hyllvärmare känns onödiga att lägga till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s