Helgfrågan – stress

img_9342

Äntligen fredag! Det här måste ha varit den längsta veckan i mannaminne. Phu. Ikväll ska jag somna supertidigt och inte ställa klockan i morgon bitti. Eller jo, det ska jag förstås för Äldsta ska vara på fysträning på Bosön på Lidingö kl 8 och eftersom det är på andra sidan stan är det en bit att köra så det blir tidig uppstigning. Men tidig läggning ikväll blir det definitivt.

Fredag innebär också Helgfrågan hos Mia och den här veckan undrar hon: Kan du känna dig stressad över alla nya böcker som kommer ut? Nej. Det finns en miljon saker jag kan känna mig stressad över men det här är definitivt inte en av dem. För mig är böcker bara nöje och njutning, inget jag måste göra och det finns inga prestationskrav relaterade till läsning*.

Bonusfråga: Har du något avslappningstips? Var ute. Promenera, spring, jobba i trädgården, strosa i en park. Njut av ljuden, ha inte lurar i öronen. Vid mycket stress funkar också fysisk ansträngning för mig, är jag trött i kroppen kopplar hjärnan också ner lite grand. Ibland lyssnar jag på/gör Yoga Nidra och det gör min kropp helt avslappnad även om det oftast innebär att jag somnar istället för att gå in i djupavslappning men det må vara hänt.

*) undantag för bokklubbsböcker jag börjar med för sent och sen måste panikläsa in i det sista innan träffen 😉

 

11 tankar om “Helgfrågan – stress

  1. Böcker ger sällan stress men ibland kör det ihop sig med bokcirkelläsning, jobbläsning och så men det är ändå ett kärt bekymmer och övergående. Trädgård är avkopplande för många, har inte det själv, men märkt att det kan bli stressande för en del, även för dem som inte blir det egentligen. Det gäller nog det mesta, beror nog mycket på livet i övrigt, dagsform, tid, etcetera tror jag 😉

    • Ska jag vara helt ärlig så blir jag också lite stressad av allt som måste/borde göras i trädgården (och i/med huset också för den delen) men när jag väl hinner hålla på så är det rätt avkopplande. Och det är skönt att för en gångs skull se konkreta resultat av det jag gör 🙂

  2. Promenader funkar för mig, sitta still inte lika effektivt. Har nedsatt hörsel och konstant tinnitus p.g.a. sjukdom, så kan inte längre njuta av ljuden… en ständig stress som inte går att komma ifrån tråkigt nog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s