Veckans topplista – bortglömda favoriter

 • Johannas topplista sätter fingret på en fråga jag faktiskt har funderat på en del, vad hände med alla mina gamla favoritförfattare? Det fanns ju ett gång som jag läste allt av och där jag njöt av så gott som varje sida.
  • Stephen King. Jag slukade ALLT fram till en viss gräns. Då slutade jag helt att läsa honom. Jag har testat den moderna delen av honom nu, t ex serien som börjar med Mr Mercedes men den tyckte jag var rätt medioker och jag har Outsidern hemlånad från bibblan men den kommer jag inte ens att läsa ut. Så jag vet inte, han var nog som bäst back in the days.
   Patricia Cornwell. Så nytt och så spännande. Då. Nu inte så nyskapande längre men det händer att jag läser en bok eller två av henne då och då även om de blivit betydligt sämre/tråkigare.
   Anna-Karin Palm. Min favoritförfattare. Om hon skulle ge ut något nytt skulle jag kasta mig över den boken direkt. Men nu var det länge sedan hon kom ut med något, vi får se om det dyker upp något framöver.
   C J Sansom. Han skrev ju den fantastiska serien om advokat Shardlake men den har nu nått vägs ände och jag vet inte om han planerar några andra böcker. Han har ju också skrivit ett par fristående romaner varav jag har läst den ena och planerar att läsa den andra snart.
   Carol O’Connell. En deckarförfattare som fortfarande håller måttet men hon har inte heller gett ut något på länge tyvärr.
 • Jag inser att jag kanske tolkat veckans fråga lite i vidaste laget. Favoriter jag har tappat bort (författare du brukade läsa allt av men som nu fallit i glömska) Jag har inte glömt bort dem utan att det snarare finns andra anledningar som gör att jag inte läser dem längre. Men så får det bli, jag saknar dem alla på olika vis.
 • 13 tankar om “Veckans topplista – bortglömda favoriter

  1. Tack för fina tips! Visst är det tråkigt när man det finns författare som skrivit bra böcker men sen inte ger ut något på länge. King håller jag på med men det är sämre med Koontz.

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s