Veckans helgfråga – läsning & motion

img_8726

Äntligen fredag igen. Det har varit en lång vecka tycker jag, phu.

Mia undrar den här veckan i helgfrågan om män och kvinnors läsvanor ser olika ut? Jag har läst någonstans att kvinnor läser mer än män generellt sett. Min pappa har alltid läst mycket och också rätt blandad typ av litteratur men min egen man läser ytterst lite. Tyvärr, för jag tror att det är bra med en manlig läsande förebild för vår son. Än så länge läser dock Sonen också men han brås ju på sin mor och somnar väldigt tidigt om kvällarna och det påverkar förstås mängden lästa sidor. Jag och barnen pratar mycket om böcker hemma och det tror/hoppas jag påverkar i positiv riktning så förhoppningsvis kommer Sonen att hålla i sitt läsande även som vuxen. Men sådant vet man aldrig, enligt uppgift läste även min man mycket som ungdom men den vanan tog tydligen slut i samband ihop med studierna sen.

Bonusfrågan handlar om träning och hur vi motionerar. Jag tränar idag fyra gånger i veckan, två gånger cirkelträning alt intervallträning utomhus, en gång styrketräning inomhus och en gång simning i simhallen. Nu när snön är borta ska jag börja slänga in en extra löprunda på helgerna också, jag behöver komma igång med den igen efter en ganska löpfri vinter.

Ha en trevlig fredagskväll allihop!

10 tankar om “Veckans helgfråga – läsning & motion

  1. Du är duktig med träningen! Blir promenader ibland och kör eget träningsprogram hemma, men det går lite upp och ner med det. Förhoppningsvis blir det fler promenader under våren.

  2. Läsande förebilder är säkert viktigt. Inte saknat sådana själv.
    Skönt när snön försvinner, ökar rörelsefriheten utomhus. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s