Veckans topplista

img_8523-2Johanna skriver att vintern håller sig kvar och det kan jag hålla med om. I alla fall har vi fortfarande kallt, idag -5 grader, men också strålande sol. Inte för att jag hunnit njuta av den under arbetsdagen men det livar i alla fall upp med ljus.

Eftersom vintern onekligen går mot sitt slut så ber Johanna oss sammanfatta våra bästa böcker under perioden december-februari.

  • The Witchcraft of Salem Village av Shirley Jacksson. Skrämmande och spännande med en mycket bra uppläsare.
  • Bränn alla mina brev av Alex Schulman. Överraskande bra bok och jag tänker mig att jag ska läsa något mer av honom.
  • Koka björn av Mikael Niemi. Jag gillar miljön, jag gillar mordhistorien och jag gillar personerna. Sen är det mycket mörker också men inte mer än jag kan hantera.
  • Oostende 1936 av Volker Weidermann. Vilken pärla! Jag vill släppa all vardag och bli intellektuell istället. Dock i nutid, inte i den mörka dåtid. Fast jag vet inte om det är så mycket sus och dus över de intellektuella idag, kanske var det bättre förr.
  • Silverörnenserien av Simon Scarrow. Jag har inte läst ut den men lyssnade på fyra av böckerna under den aktuella perioden. Bra äventyrslyssning ska inte underskattas.

28 tankar om “Veckans topplista

  1. Inte läst någon på din lista men har försökt med Koka Björn (gick inte så bra tyvärr) men kanske var det fel tillfälle…. Bränn alla mina brev har blivit väldigt poppis, utlånad jämt på jobbet. Tack för tips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s