Swing time

För många år sedan läste jag White Teeth av Sadie Smith och nu har turen kommit till ytterligare en roman av henne, Swing time. Ska jag vara helt ärligt minns jag ingenting av hennes debutbok men jag minns att jag tyckte den var bra och den står fortfarande hemma i bokhyllan så den har överlevt en del utrensningar genom åren.

Swing time handlar om två flickor som träffas som barn, de har en ganska ojämlik relation (tankarna går osökt till Ferrantes) och som unga vuxna går deras livsöden isär och man får i brottstycken reda på vad som händer med dem båda. Boken ska enligt baksidestexten handla om dans, rasism, vänskap och rotlösthet. Visst kan jag se spår av alla fyra ingredienserna men först och främst är det här en väldigt fragmenterad läsupplevelse med hopp i kronologin utan att jag kan förstå varför boken är skriven på det sättet. Det är korta kapitel och ett inte speciellt spännande språk och jag tror definitivt att den hade vunnit på att skrivas i kronologisk ordning samt att väva in lite känslor. Författaren talar om att saker händer för mig men jag känner absolut ingenting för någon av personerna när jag läser boken.

Det här är, som jag skrev i ett tidigare inlägg, en bokklubbsbok och nu har jag läst ut den. Under andra omständigheter hade jag lagt den ifrån mig efter kanske 50 sidor och det var ingen njutning, bara ganska trist att läsa resterade 400 sidor.

  • Betyg: 2/6
  • Utmaning: Kaosutmaningen #18

Boken får stanna i fjällen. Det finns en bokhylla här, kanske får den mer kärlek av någon annan.

2 tankar om “Swing time

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s