Veckans helgfråga

Oj, det är redan fredag. Jobbet känns väldigt, väldigt avlägset och jag förstår inte hur jag ska klara av att vara tillbaka i rutinerna igen om bara ett par dagar… Men jag slutar raskt att tänka sådana tankar, jag fokuserar på pågående ledighet och Helgfrågan istället.

Vad läser ni just nu?

Jag läser Swing Time av Zadie Smith. Det är en bokklubbsbok som ska vara utläst till mitten av januari. Hittills har jag kommit en tredjedel i den och jag tycker den är riktigt tråkig. Hade det inte varit för att det är just en bokklubbsbok så hade jag lagt undan den redan men nu kämpar jag på. Den är i alla fall inte svårläst och det är ju alltid något. Någon som har läst den och kan komma med lite uppmuntan?

Bonusfråga: Vad har du för tips mot trötthet?

Relevant fråga. Jag är dödligt trött på kvällarna men jag är inte dummare än att jag inser att det är stressrelaterat. Jag håller tröttheten i schack med motion (utomhus) och genom att vara ute i dagsljus så mycket som möjligt på helger och under ledigheter. Sen lägger jag mig kl 21:30 (senast) på vardagarna och sover i åtta timmar. Jag misstänker att det här är något jag får leva med, eftersom jag inte vill flytta (för att slippa pendling) och inte kan sluta jobba så det är bara att bita ihop.

17 tankar om “Veckans helgfråga

  1. Måste man verkligen läsa HELA b oken bara för att det är en bokklubbs-bok? Jag ifrågasätter inte dig – utan mina egna tankar kring det! Själv gör jag inte det- avslutar alla böcker, även om de är för en bokklubb – så kanske är jag en dålig bokklubbsdeltagare?
    Rutiner kring sömn är nog A och O !

    • Nä, egentligen inte. Men lite tråkigt att inte kunna vara med i diskussionerna kring hela boken, vi diskuterar ju alltid slutet. Under alla mina bokklubbsår är det nog bara en eller två som jag verkligen inte mäktat med att avsluta, det mesta går ju ändå att ta sig igenom. Men i vanliga fall är jag ganska snabb på att lägga undan böcker jag inte gillar.

      • Så är det självklart i mina bokcirklar också men jag tycker själv att jag har mer utbyte av samtalet om jag läst hela boken. Sen samtalar vi förstås om en massa annat också och då kan alla vara med och prata oavsett vad man hunnit/inte hunnit läsa 🙂

  2. Ja snart är oxveckorna här, men det bortser vi från nu. Jag har läst Zwing time och tyckte om den. Funderar också lite över det där med om en måste läsa ut böckerna i bokcirklar, blir ju mer givande om alla läst, men ibland så hinns det inte med. Jag läser alltid ut men jag håller i cirklar så…. 😉 men i övrigt så lägger jag böcker som inte ger mig något år sidan.

  3. Kämpigt med tråkiga böcker som man känner att man måste läsa. Såvida det inte är rec.ex. (haft osedvanligt tur med sådana på det viset) brukar jag ge upp, enkel sak när det gäller biblioteksböcker ju.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s