Veckans topplista

Jag blir ju helt dagvill under lediga dagar och missade helt att det var tisdag igår. Men bättre sent än aldrig och Johanna undrar den här veckan över det här med nyårslöften och läsutmaningar. Vilka mål har du satt upp för 2019? 

Jag ska vara väldigt sparsam med utmaningar i år, hur lockande de än ter sig. Mina tankar kring läsningen 2019 är:

  • Kaosutmaningen hanteras i år av Mina skriva ord och den hänger jag självklart med på, det är min favoritutmaning.
  • Sex klassiker tänker jag läsa under året. Det hade jag som mål redan förra året men skam den som ger sig. Jag vill att barnen ska få upp ögonen för klassikerna och då får jag se till att vara en bra förebild. En bok jag redan nu vet att jag vill läsa inom ramen för detta är Mobergs Utvandrarna.
  • Hyllvärmare. Jag ska rensa bland alla böckerna i sovrummet och kommer där garanterat att hitta en del oläst. De jag inte är sugen på längre kommer jag att göra mig av med men några vill jag förhoppningsvis fortfarande läsa. (Hittade precis att Boklysten håller ihop en hyllvärmarutmaning och Monika håller som vanligt i Hett i hyllan.)
  • Jag tänker läsa bokklubbsböckerna i bättre tid än jag gjorde förra året. Värst var när jag läste ut sista sidorna vid sittande middagsbord och bad de andra vänta i bara fem minuter tills de började diskutera boken i fråga. Det skall icke upprepas.
  • Jag kommer att fortsätta vara med i veckoutmaningar som Veckans topplista och Helgfrågan, de brukar vara både roliga, kluriga och inspirerande.

Jag sätter inga mål rörande antal böcker för jag vet att det styrs av så mycket jag inte riktigt rår på (läs: livet). Plus att jag vill kunna ta mig an tjockare böcker utan att behöva känna att de tidsmässigt skulle motsvara både två och tre normala böcker.

Däremot vill jag skriva mer på bloggen, jag har helt kommit ifrån det här med att skriva om de böcker jag läser och det vill jag hitta tillbaka till.

Härnäst ska jag försöka summera 2018 och det jag läste då, återkommer inom kort.

4 tankar om “Veckans topplista

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s