Veckans helgfråga

Höstlov. Oerhört välkommet och behövligt. Jag hade ett telefonmöte igår förmiddag (som det var ren tur att jag kom ihåg) men i övrigt är den här långhelgen (ons-sön) helt jobbefriad. Och jag behöver det nu. Skulle nog behöva en ledighet befriad från precis allt utom sömn och mat men lugn och ro får man väl i graven, fram till dess är det bara att hänga med i tempot antar jag.

Veckans Helgfråga hos Mia är: Firar ni Halloween? Njae, det skulle jag inte påstå. Vi har en pumpa på trappen och ett par pumpaformade ljus inne men vi går inte in för det mer än så. Vi tycker det är rätt lagom och barnen tycks nöjda de med så det får fortsätta på den ambitionsnivån. Nu är det i och för sig bara ett barn (och jag) hemma på höstloven och hon är mer än nöjd med det som vi gör. Att jag i år inte fått till pumpan innan onsdagen är inget hon lider av, det går lika bra att fixa den i morgon eller på lördag.

Bonusfrågan är: Gillar du att läsa skräckböcker? Ja, det gör jag men det blir rätt sällan nu för tiden. Saker var liksom mer skräckiga för, typ Varsel och Jurtjyrkogården. John Ajvide Lindqvist nådde upp till något liknande i Människohamn men annars var det länge sedan jag läste en skräckbok.

Skräckböcker är ju något som är lätt att lägga undan eller bläddra förbi i. Värre med skräckfilmer eller skräckupplevelser… Skräckfilmer hatar jag och när jag var på Gröna Lund igår var t om den nya tillfälliga attraktionen Virus lite för otäck för mig. Med andra ord stod jag och Lillan över O-lustiga huset, Hell Motell och Skeppet. Men det var väldigt fint/läskigt pyntat överallt i hela nöjesparken så vi var nöjda ändå med besöket.

9 tankar om “Veckans helgfråga

  1. Skräckfilmer kryper mer in på skinnet än vad dito böcker gör. En bok kan man lägga ifrån sig om det blir för mycket. Jag tyckte Färjan var en bra bok, men jag vill absolut inte se den som film! Lagom skräckfilm för mig är Hitchcocks Psycho.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s