Tematrio – RÖD

Dags för tematrio igen med en touch av valet ;). Lyran skriver så här: Så här efter valet som slutade i total förvirring vill jag bekänna färg och temat är därför detta vecka så klart RÖD. Var gärna uppfinningsrika och långsökta i era svar!

  1. Röd åklagare av Xiao Rundcrantz. Fruktansvärd bok men mycket läsvärd. Det var över tio år sedan jag läste den men jag tänker fortfarade på den ibland och känner ett lätt illamående.
  2. Röd måne av Elisabet Nemert. Den här läste jag i somras och den var perfekt sommarläsning. Historia, kärlek, spänning, häxor – en fullpoängare.
  3. Röda rummet av Strindberg. Den här jag aldrig läst och det är faktiskt en av få böcker jag skäms lite för att inte ha läst. Jag känner att den här borde man som svensk litteraturinteresserad ha med på sin läs-CV men icke. Än. Finns ju förstås bara möjligheter på den fronten.

Sen finns ju Röde Orm och Rödluvan och säkert en massa andra röda böcker. Kul tematrio, nu ska jag kolla runt vad ni andra har kommit på för röda varianter.

8 tankar om “Tematrio – RÖD

  1. Om Strindberg: Röda rummet är väl ändå hemskt överskattad? Jag har kommit fram till att det enda av Strindberg man egentligen behöver läsa är Hemsöborna, resten är mest dravel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s