Butikslojalitet?

Lillan fyller 9 år på söndag (hon har det föredömligt enkla födelsedatumet 090909) och önskar sig Nikkis dagbok-böcker. Sagt och gjort, jag slank igår in på bokhandeln på NK.

Detta är en trevlig bokhandel som nu förpassats ner i ett litet trångt hörn i källaren. Dessutom har NK stängt stans bästa, och sannolikt billigaste, ICA-affär och ska öppna upp någon slags saluhall med snordyrt sortiment om jag har fattat rätt. Bedrövligt.

Men ok, tillbaka till böckerna, jag var bara tvungen att få ur mig det här.

Jag hittade böckerna, tog fram två stycken och vände på dem för att kolla priset. 268 kr! För en barnbok som hon läser ut på en timme eller två. Nej tack, hur mycket jag än vill stödja fysiska bokhandlare så finns det en smärtgräns.

Jag åkte hem och spanade in min favoritonlineaffär och se där, där kostade de 188 kr/bok. Dessutom var det tydligen 10 % rabatt. Extra grädde på moset är att jag får dem hemlevererade ikväll någon gång mellan 18-22. Kostade 25 förvisso men med tanke på rabatten så blev det ju ändå en ”gratisfrakt”.

Nåja, te köpte jag i alla fall på plats på NK. Samma som alltid. Både i kvalitet och pris. Det är väl där i tehandeln jag får hänga kvar.

4 tankar om “Butikslojalitet?

  1. är inte lojal längre, handlar mat och böcker lite varstans – och har lite mer framförhållning, betalar aldrig frakt för böcker, vår 9-åring går dessutom till biblioteket ofta. Onödigt att äga alla böcker som läses ut på ett par timmar. Senaste Nikki nr 10 köpte jag för en hundring, för lång kö till biblioteket, lillasyster har också lärt sig läsa ☺️

    • Nä, det är bra dyrt. Då kan du föreställa dig chocken när jag hämtade ut en bok jag beställt till maken i födelsedagspresent från den lokala bokhandeln och den kostade 465 kr! Då fick både jag och hon i kassan en chock varpå hon sänkte priset lite i alla fall. Maken fick sedan instruktioner att läsa varje ord med andakt för så dyra ord kommer han aldrig att få igen 😂.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s