Veckans topplista – sommarläsning

Inte helt otippat handlar Johannas fråga den här veckan om vad vi planerar att läsa i sommar. Jag skrev ju om bristen på sommarläsningslista härom dagen och någon sådan har jag fortfarande inte men fem stackars böcker ska jag väl kunna komma på.

Veckans topplista handlar idag om böckerna vi vill läsa i sommar. Kan vara de nya som släpps under sommaren, eller de som redan finns hemma och som du ser fram emot att läsa under varma sommardagar (eller nätter).

 1. Sing, Unburied, Sing av Jesmyn Ward. Jag fick den så varmt rekommederad av en kollega att jag valde den till bokklubbsbok över sommaren trots att jag inte har en aning om vad den handlar om. Men ibland är det som bekant bäst att läsa böcker utan några förväntningar alls.
 2. Chaos av Patricia Cornwell. Ja, jag vet, de är inte som förr. Men vissa serier är svåra att ge upp och när Adlibris hade ”köp 2 engelska pocket för 129 kr” så slog jag till på ett paket med denna plus boken ovan.
 3. Neverworld wake av Marisha Pessl. Hennes tredje bok. De båda tidigare är ju fullständigt lysande så den här ser jag verkligen fram emot! (Hm, ja… det var ju det där med förväntningar ja…)
 4. The Punishment She Deserves av allas vår Elizabeth George. #2 ovan stämmer till viss del in även här men hon är fortfarande alltid bra tycker jag.
 5. Det av Steven King. Här vankas omläsning av skräck. Passar perfekt även om jag drar mig aningens för tjockleken. Men jag har läst den ett par gånger tidigare så jag ska väl klara av det en gång till. Mitt gamla tummade och kommenterade exemplar (jag skrev mitt specialarbete på gymnasiet om King) finns ingenstans i huset så jag har köpt ett nytt ex och nu slog jag till på den svenska varianten. Lite oklart varför men jag tänkte att barnen kanske vill läsa och än är de inte tillräckligt bra på engelska. Å andra sidan är de kanske för små för boken i allmänhet.

Ha en härlig nationaldag i morgon!

24 tankar om “Veckans topplista – sommarläsning

  • Tja, alltså jag blir ju lite besviken varje gång men det kan inte hjälpas, jag fortsätter läsa allt eftersom de kommer ut – så något bra finns ändå kvar. Lovar att återkomma 🙂

 1. Kings Det har jag läst för länge sedan, var två böcker då. Visst minns jag den som bra, men att läsa om… tål att tänka på. 😉

  • Sommarläsningen verkar i all sitt ostrukturerade kaos väldigt lovande tycker jag. Återstår bara att hitta tiden också ;). Men lite lästid i soffan på altanen bör jag kunna få till tycker jag.

 2. Elizabeth George ja. Funderar på att invänta den översatta, men läsa måste jag även om det är ännu en tegelsten…. jasså Marisha Pessl har kommit med en ny, har läst en och läser gärna fler. Tack för tips!

  • Kunde inte hålla mig. Dessutom kom den engelska pocketen ut efter den svenska varianten sist och det innebär ju att man får vänta ohemult länge. Har ett par biblioteksböcker att ta tag i först men sen, sen blir det George!

 3. Jag brukar aldrig läsa skräck, men blir nyfiken på om man verkligen blir skrämd? Filmer kan göra mig mörkrädd, men då är det oftast ljudet som skapar stämningen. Jag har inte läst någon enda bok av Stephen King, men skall läsa Mr Mercedes i sommar. Gillar jag den kanske jag testar att läsa Det.

  • ”Det” är läskig. Minns den inte som så otäck att jag knappt vågade sova men på ett krypande sätt. Det han gör så briljant är att väcka upp rädslorna från barndomen (vad finns egentligen i källare etc), de där små sakerna som man var rädd för men aldrig riktigt kunde sätta ord på.

   Mr Mercedes är mer en vanlig deckare. Jag har läst de två första i serien och tycker det är ok, men det är långt ifrån hans glansdagar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s