Veckans topplista – exotiska platser

Det har hunnit bli lördag men än är det inte för sent att svara på Veckans topplista hos Johanna. Den här veckan ber hon oss tipsa om böcker om/från exotiska platser.

  1. En bok som utspelar sig på en isolerad ö i Norra ishavet och handlar om prästen Sakarias piga. Jag frös när jag läste den och jag drömde mardrömmar om den och jag kände en stark fascination över denna kvinnas val och livsöde.
  2. En av Zafóns underbara ”ungdomsböcker” och just den här utspelar sig i Calcutta på 30-talet. Som vanligt blandas verklighet och övernaturliga ingredienser på ett fullständigt fantastiskt sätt.
  3. Nästa bok tar läsaren till Zimbabwe och är en till viss del en deckare men mer en vanlig roman, fylld av spännande personligheter. En riktigt bra läsupplevelse från förra sommaren.
  4. Expeditionen har ju precis alla läst misstänker jag men likväl uppfyller den alla kriterier för att vara med på den här veckans lista.
  5. Den här har jag inte läst från pärm till pärm utan har valt att läsa om platser då och då. Mycket speciell bok, kul att någon skrivit den!

7 tankar om “Veckans topplista – exotiska platser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s