Inför våren

Idag är det 1 mars och snön ligger djup, termometern visar på -31 och himlen är kristallklar. Så mycket mer vinter än så här blir det inte och jag älskar det. Dagar som denna lyser vårlängtan med sin frånvaro men det finns ändå saker jag ser fram emot:

  • Ljuset. Det har börjat komma tillbaka med besked men mycket vill ha mer. Tidigare tyckte jag det var jobbigt när ljuset kom tillbaka men på den punkten har jag gjort en helomvändning.
  • Köket. Ett nytt kök, en ny hall och en ny trapp är på gång. Ingen njutning att bo i huset medan renoveringen pågår men ack så skönt det ska bli när det är klart.
  • Dräneringen. Tja, ska helt enkelt bli skönt att det slutar komma in vatten i källaren även om de kommer att förstöra delar av trädgården medan de håller på. Plus att det bör bli en ny tvättstuga i samma veva och det är i sanning inte en dag för tidigt.
  • Träningen. Februari har varit en bedrövlig träningsmånad pga stress och sjukdom. Samma sak som alla andra februarimånader med andra ord. Men nu, nu vänder det!
  • Klassikerna. Jag är sugen på att ta tag i några klassiker ur bokhyllan. Först ut är Thérèse Raquin. Hon får vänta tills jag är klar med bergsbestigarna i Thin Air men sen så är det dags.
  • Snittblommorna. Ingen idé att köpa hem nu i kaoset men ser framför mig färska fina pastelliga blommor i varenda nyrenoverad vrå när vi är klara.

Läs mer hos Kulturkollo om vårlängtan.

En tanke på “Inför våren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s