Årets…

Då är 2017 slut och det är dags för en kort sammanfattning av hur livet har tett sig i det lilla det här året.

…skidrelaterade skador

Tack och lov inte lika illa som förra året (sonens spräckta mjälte) men sportlovet bjöd på en ambulansfärd med Lillan och ett skadat knä på Äldsta. Sen rundade vi av året med en hjärnskakning på Äldsta också. Vågar inte hoppas på för mycket men det vore ju skönt om den där sista smällen fick stå för hela den här vintersäsongens skadestatistik.

…läsning

Jag har läst 68 böcker under året och får anse mig vara nöjd med det. Det är svårt att hinna läsa mer när ögonen vägrar vara öppna så fort huvudet landar på kudden. Dessutom är det rekordmånga sedan jag började skriva upp vad jag läser (jan -14).

Jag har varit med i två omgångar av NKs litterära sällskap och även om höstens upplaga var sämre än vårens så kommer jag att vara med igen till våren 2018*. Fem böcker, en massa vin och fem tillfällen till bokprat skall icke förringas.

Årets bästa bok är, vilket jag gissade på redan i januari, Donna Tartts Den hemliga historien. Det var en omläsning som höll vill jag lova.

Årets sämsta bok är svårare att utse, då jag har läst flera riktiga bottennapp men Lapidus Top Dogg ligger bra till…

…teater

Teater är sedan länge ett dåligt samvete men det blev i alla fall tre föreställningar i år (rekord i modern tid!); Petter och Lottas jul på Operan, Det blåser på månen på Dramaten och Dracula på Operan. Vi var också i Storkyrkan och njöt av Mozarts Requiem hela familjen. Plus en adventskonsert med Lillan i kyrkan här hemma. Det är så otroligt lyxigt att barnen nu är så stora att de uppskattar allt det här.

…träning

Personbästa med 173 träningspass! Jag är väldigt nöjd med min insats, inte minst med att jag genomfört två stycken runstreaks (springa varje dag i 30 dagar). Löpningen tog stopp under vintern, mentalt inte fysiskt, men jag lyckades släppa på den låsningen i somras och det är jag glad för.

…allmänna hälsotillstånd

Det har varit ett bra år, 2017 känns som året då balansen i livet började komma tillbaka. Vi har inga småbarn längre och det faktumet skapar andrum. Vi har stressat mindre i år än vi gjort de senaste 13 åren. Äldsta blir dock tonåring om ett par veckor så vem vet vad de kommande åren bär i sitt sköte. Men just nu njuter vi.

…bilder

Nej, i år gick jag inte i mål med fotoutmaningen 365foton.se men det känns ok. Inspirationen saknades vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att det var fjärde året jag var med. Men jag har generellt sett fotat mindre under hösten än jag brukar göra och det är ju lite trist.

…finanser

Jotack, de mådde utmärkt fram till dess taket började läcka, källaren svämma över, bilens turbo läckte och torktumlaren pajade. Men nu är takläckan fixad, turbon bytt och ny torktumlare installerad. Återstår ”bara” dränering av hus (och en köksrenovering). Men det får bli nästa år det.

…semestrar

Mycket skidåkning, en påsk i London, underbar sommarsemester, mysigt höstlov och nu ett avkopplande jullov – toppbetyg!

Så bortsett från skador (på barn och hus) så har det varit ett riktigt bra år.

GOTT NYTT ÅR!

* fanns platser kvar i veckan inför våren om någon är sugen

9 tankar om “Årets…

  1. Vilken intressant sammanfattning och vilket bra år 🙂 Bortsett från skadorna då, förstås. Kul att ni också sett Petter och Lottas jul på operan. Vi tog med barnen och mina svärföräldrar för ett par år sedan och det var en väldigt fin upplevelse. När du skriver om teaterupplevelser inser jag att jag inte varit på teater på väldigt lång tid. Det måste jag göra något åt. Däremot var jag i alla fall på konserter och musikaler förra året, och sådant vill jag ha mer av, i alla fall musikaler. Härligt med så mycket träning! Jag hoppas kunna komma igång igen så snart sviterna från influensan har givit med sig. God fortsättning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s