Lässvackemedicin

Åh, jag har fått så många beklagande och stöttade kommentarer på mitt förra inlägg om min lässvacka – tack! Det är ju ett i-landsproblem det här med att sakna läslust men likväl en ganska tråkig sits att befinna sig i. Roten till det onda tror jag i mitt fall i mångt och mycket är att läsningen blir så upphackad. Jag läser en minut en kväll, tio en annan men så mycket mer än så blir det inte och vilken bok vinner på sådant? Alltså blir det mesta lite småtrist och oengagerad läsning och det späder ju inte på lusten på något vis.

Nu är det ju däremot jullov och det finns tillfälle för sammanhängande läsning och därför hoppade jag på Nellons Läs-it-snow och ja, där fick jag till en massa sidor på juldagen och något färre på annandagen (pga hemma hos föräldrarna) och helt plötsligt var det ändå som om det ljusnade lite i lästunneln. 2,5 böcker på två dagar, det vet jag inte när det hände senast.

För att smida medan järnet är varmt hämtade jag ut vårens böcker inför träffarna med NKs Litterära Sällskap samt passade på att byta en julklappsbok. Förra julen, eller om det var till förra årets födelsedag, önskade jag mig Austens Förnuft och känsla och fick den. Min käre make raderade den dock inte från listan utan jag fick den igen i år J. Så den bytte jag mot The hate U give – samt tog det som ett tecken på att det var dags att läsa Austen.

Det ser ut som en bra hög och det ska faktiskt bli riktigt roligt att sätta tänderna i den. Först ut är Mikael Persbrandt – Så som jag minns det (skriven av Carl-Johan Vallgren). Jag är ingen stor fan av memoarer men jag var ju även tveksam till Linn Ullmans De oroliga och den tyckte jag var väldigt bra – så jag ska ta mig an denna bok med ett öppet sinne. Den ska vara utläst till den 16 januari så det är bara att sätta igång så snart jag är klar med Austen.

En tanke på “Lässvackemedicin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s