Julenkät

Jag hittade den här julenkäten hos Lotten och jag är förstås inte sen att hänga på för vem kan motstå en enkät :).

Finns det någon speciell bok du önskar dig? Eller är du en sådan person som har en lång lista på böcker? Vilken står i så fall överst på listan? Och i vilket format önskar du få boken? Jag skrev i mitt förra inlägg om bristen på boklig inspiration just nu så det enda jag önskar mig är Prousts På spaning efter den tid som flytt. Jag har läst första boken i serien och hoppas finna tid och ro att ta mig an även resten av den. Självklart önskar jag mig dessa böcker i vanlig pappersform. Pocket eller inbundet spelar inte så stor roll, beror på vad maken har hittat hos antikvariaten (förutsatt då att jag får det jag önskar mig).

Finns det något annat bok/läsrelaterat som du önskar dig? Tja, det skulle väl vara tid att läsa då. Men det är ju upp till mig själv så jag får se till att hitta den tiden. Om inte annat så borde jag orka läsa lite längre på kvällarna under ledigheten.

Nu är det här innan jul och man vet ju aldrig vem som läser bloggen – men finns det någon bok du kommer att ge bort i år? Eller finns det någon du skulle vilja tipsa om? Jag ger bort böcker om Den underbara familjen Kanin i julklapp till alla mina tre gudbarn och har dessutom köpt den senast utkomna delen till den egna familjen. Mina barn är väl egentligen för stora för de här böckerna men alla älskar dem så jag tror den kommer att mottagas väl.

Har du planerat din julläsning, eller får det bli som det kommer? Det får verkligen bli som det kommer. Har ingen bok som direkt lockar just nu men kanske tar jag åter tag i tegelstenen Place of Greater Safety av Hilary Mantel. Jag påbörjade den i somras och tyckte om den men den kom lite i skymundan efter semestern.

Det sägs att julen inte bara innebär läsande (vem sprider sådana rykten?) – vilken jultradition är viktigast för dig? Eller är det skönast att inte följa några traditioner alls? Vi firar själva, bara vi fem, så vi skapar våra egna traditioner och jag kan inte säga att den ena eller den andra är viktigast. Eller jo, viktigast är kanske att vi är just vi fem för det är underbart skönt och avkopplande.

Knäck, kola, ischoklad, mintkyssar, skumtomtar… – är det något julgodis som du inte kan motstå? Jag älskar knäck så jag brukar äta rejält av den varan hemma hos mina föräldrar på Annandagen. Själv har jag aldrig testat att göra egen och att köpa är rena rama rånet så det vägrar jag.

Har ni gran eller skippar ni det? Plast eller äkta vara? Äkta gran förstås. Alltid.

Finns det något som du gärna gör under julen som du ser extra mycket fram mot? Ser verkligen fram emot Juldagen, den tycker jag är julens bästa dag. Jag brukar gå i julottan och när jag kommer hem sover fortfarande resten av familjen (dock ofta med undantag från den morgonpigge sonen) och jag kan ta en kopp te och en skinksmörgås i stillhet i köket. Sen följer årets mest kravlösa dag för oss. Vet juldagar då barnen aldrig kommit ur pyjamasen – och det är helt ok!

 

3 tankar om “Julenkät

  1. Kul att läsa dina svar på enkäten 🙂 Vi kommer också att vara ett litet gäng på julafton, eftersom vi redan firat med hela gänget som kommer att fira jul på andra håll i år. Med tanke på att vi allihop har influensa kanske det faktiskt blir bara familjen på fyra personer, och det känns faktiskt ganska skönt. För en gångs skull kanske jag kan ligga i soffan under en filt och se vad julvärdarna har för funktion, jag brukar bara se dem precis innan Kalle börjar, sedan brukar det vara fullt upp med umgänge.

    Hilary Mantel har jag inte läst något av än, men hennes första del om Franska revolutionen står här och väntar på att bli läst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s