Helgfrågan – snart jul

img_5013

För en gångs skull svarar jag på Mias helgfråga redan på torsdagen och dessutom från min dator! Det vet jag inte när det hände senast. Jag sitter vid köksbordet och jobbar ikapp lite efter en dags konferens. Det kan vara så att jag har världens bästa chef. Hon jobbar otroligt mycket med ledarskap och idag har vi ägnat en hel dag åt att djupreflektera över våra egna personliga värderingar och vad vi har lärt oss under året. Man blir ganska mör för det krävs rätt mycket av varje enskild individ under dessa övningar men ack vad man lär sig mycket om sig själv. Därför passar det perfekt att koppla av lite med en bloggfråga innan jag stänger datorn för kvällen (och går och tar hand om mitt kräksjuka barn… – oh the joy!).

Vad önskar du dig i julklapp? En handväska, På spaning efter den tid som flytt, ett halsband. Bland annat. Har lämnat förslag på lite smått och gott och det är väl tur det för med tanke på att bilen gått sönder och vi ska ut med minst 15000 för den + vårt läckande tak och läckade källare + ett kök som håller på att falla isär + en trasig torktumlare så har jag väl inga jätteförhoppningar på att få handväskan ;). Men vi är friska (bortsett från den kräksjuka då förstås) och vi tycker om varandra, det är så vi får tänka mitt i det finansiella eländet*.

Har ni någon favoriträtt på julbordet? Ja, julskinkan och sillen. Resten klarar jag mig rätt bra utan men dessa två måste finnas. Vi firar ju jul bara vi fem så det blir ganska begränsat med rätter pga det går helt enkelt inte åt så mycket mat när man bara är två vuxna (barnen håller sig till skinka, köttbullar och prinskorv). I morgon kväll ska jag dock till Fjäderholmarna och äta julbord där – och då är det frosseri som gäller, inte minst på dessertsidan:).

* en liten kommentar bara; vi har ett fint hus, barnen lever inte i misär, allt är som det ska och alla mår bra. Insåg att det lät som något hämtat ur Arga snickaren när jag beskrev eländet men så illa är det alltså inte. Vi ska bara få tummen ur och fixa allting. Just det där tum-momentet går tyvärr ganska långsamt, men det kommer.

13 tankar om “Helgfrågan – snart jul

  1. Tråkigt att lägga pengar på att laga saker!! Skinkan är viktig på julbordet 🙂 vi är inte heller så många och det går inte så mycket julmat hos oss men stämningen brukar vara riktigt bra och alla brukar bli mätta även om barnen helst äter köttbullar och prinskorv 🙂

  2. Sill är gott, äter det året runt och inte bara på julen. På spaning efter den tid som flytt skulle man nog försöka läsa hela någon gång, och inte bara citerade utdrag.
    Håller med ovanstående, läckande tak känns viktigt att åtgärda vid en prioritering. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s