Veckans topplista – ovanliga platser

img_4550

Idag sitter jag hemma och jobbar. När jag tittar ut genom fönstret och ser rusket där ute så känner jag att det var en synnerligen vältajmad dag för detta. Så mycket skönare att sitta i köket med jeans och fleecetröja än tvingas ut i detta rusk i jobbkläder. Dessutom gratis mat och gott kaffe.

Johanna skriver så här om Veckans topplista den här veckan: Idag hade jag tänkt att topplistan skulle ta oss med till de aningen exotiska böcker som utspelar sig på platser vi inte läser om så ofta. Idag letar vi oss bort, mot det okända. Till främmande länder, under ytan eller ut i rymden – det blir spännande att se var vi landar. 

Det blir en lista med böcker som utspelar sig på platser som åtminstone inte jag läser om så ofta. Fantasyvärldar landar jag i titt som tätt i min läsning så jag utesluter dem för den här gången.

  1. The Death of Rex Nhongo av C.B George. Boken utspelar sig Zimbabwe och har mordet på herr Nhongo som utgångspunkt men utvecklar sig till en bok om människor, mänsklighet och relationer. Rekommenderas.
  2. The Terror av Dan Simmons. Två skepp fastfrusna i isen nära Nordpolen och som om inte det vore nog lurar också ett monster av något slag där ute i mörkret och kylan. Bra bok om än aningens för lång.
  3. Tio över ett av Ann-Helén Laestadius, en av förra årets augustprisvinnare. Det har säkert skrivits många böcker som utspelar sig i Kiruna men jag har knappt läst någon tidigare (undantaget en svensk deckarserie som jag inte minns namnet på pga tycker inte om den). Men Laestadius är bra, väl värd att läsa.
  4. The Midnight Palace av Carlos Ruiz Zafón. Bästa författaren skriver här om Calcutta. Mycket bra, jag sträckläste den i helgen.
  5. Astronauten som inte fick landa av Bea Uusma. Inte sience fiction utan i rymden på riktigt. Lysande.

14 tankar om “Veckans topplista – ovanliga platser

    • Nej, inga alls faktiskt. Läste Johannes Anyurus första/förra bok, En storm kom från paradiset, men gillade den inte alls. Så just honom kommer jag sannolikt inte läsa nu heller. Men om någon annan vinner så vill jag gärna läsa, både i vuxen- och barn/ungdomskategorin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s