Lyssning just nu

Håkan Nesser är en författare jag har lyssnat en del på men serien om van Veeteren har helt gått mig förbi får jag erkänna. Men det var innan jag satsade på ett litet nessermaraton med hjälp av Storytel. Nu har jag lyssnat på fyra böcker i sträck; Det grovmaskiga nätet, Borkmanns punkt, Återkomsten och Kvinna med födelsemärke. Jag tycker om dem även om jag har lite svårt att på rak arm återge dem vilket jag antar är risken när man sträcklyssnar. Men som helhet gillar jag dem verkligen.

Nu gör jag en liten paus för att inte nöta ut herr Nesser, det vill jag inte riskera. I stället väntar nu ett kärt återseende/återhörande av Claire och Jamie Frasier för att följa dem i Som ett eko (tror att det är bok 7 i outlanderserien). Den fysiska boken är uppdelad på tre ljudböcker så det är många timmars äventyrslyssning som hägrar och det lyser upp den mörkaste pendeltågsdag.

En intressant reflektion är hur jag har förändrats som lyssnare. När jag först provade på förkastade jag ljudboken fullständigt. Jag tyckte det gick långsamt, jag tappade koncentrationen, jag tyckte det var dyrt (köpte), jag blev trött etc etc. Nu skulle jag inte klara mig en dag utan. Kopplar allt till pendlingen för som vi alla vet, inget ont som inte har något gott med sig :).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s