Veckans topplista – höstläsning

Igår kväll var jag på höstens första träff med NKs litterära sällskap. En trevlig afton med två glas vin. Åt sedan middag på Prinsen med en väninna (vi satt ute – fatta vilken sommarkväll!) och då blev det ytterligare ett glas. Och efter det, mina vänner, går det icke* att författa ett blogginlägg om någonting, allra minst en hel topplista. Dock heter det ju veckans topplista så jag tänker även denna gång att det bör vara ok att hänga på även en dag sent. 

 Johanna frågar efter topp fem böcker jag ser fram emot att läsa i höst. 

Det är lika bra att erkänna på en gång, jag har noll koll på bokutgivning av något slag. Men jag har ganska bra koll på mina bokhögar här hemma, så här är fem böcker jag hoppas jag kommer att läsa i höst, helt utan inbördes ordning:

  1. Odinsbarn av Siri Pettersen. Har varit/är tveksam men får den rekommenderad överallt ifrån så jag måste ju ge den ett försök. 
  2. Doften av en man av Agneta Pleijel fick jag i födelsedagspresent och den har legat högt upp i högen länge nu. 
  3. Jack of Spades av Oates. Hittade ytterligare två olästa Oates när jag (ÄNTLIGEN, efter sex ÅR fick upp bokhyllor här i huset – värt ett separat inlägg faktiskt) packade upp delar av mina gamla böcker. Kan med andra ord bli fler än en bok av henne. 
  4. Winter in Madrid av C J Sansom. Den har verkligen väntat länge nog nu. 
  5. The Midnight Palace av allas vår Carlos Luis Zafon. Föreställ er lyckan när jag hittade denna bok i en hög, jag hade alldeles glömt bort att den existerade, hur man nu kan glömma bort något av denne författare. 

Lässannolikhet på dessa då? Tja, 2, 3 och 5 ligger nog bäst till. Nr 1 finns fortfarande en viss tvekan till och nr 4 är modell tjockare. 

* Konstigt, förr kunde jag dricka vin på ett helt annat sätt. Men det är väl bara att konstatera att jag nu dricker så sällan/lite att även ett par glas ger negativ effekt. Hm… Vatten till middagen nästa utegång med nämnda väninna kanske. För jag vill inte vara utan vinet under bokdiskussionen, där hör det liksom till 😉. 

11 tankar om “Veckans topplista – höstläsning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s