Helgfrågan – ljudböcker


Väntar på bussen. Har nu bestämt att bara åka kommunalt till jobbet. Tar 1 h dit, ca 1:15 hem. Med bil tar det 1:15 dit och 45 min hem. Kommunalt kostar det mig 830 kr i månaden. Med bil kostar det mig 4340 kr i månaden (bensin, vägtullar och garageplats). Det är det inte värt för en kvart mindre restid om dagen. Så nu har jag sagt upp garageplatsen och skaffat månadskort. 

Varför skriver hon nu om detta undrar ni. Jo, för att pendlingen upptar en alltför stor del av min vardag och det enda sättet att stå ut med den, pendlingen alltså, är att lyssna på ljudböcker. Jag slår på Storytel när jag går ut genom grinden och lyssnar sedan hela vägen fram till kontoret. Har två byten (till hösten tre igen) och ljudboken funkar ju även vid byte av färdmedel + att den stänger ute medpassagerarnas eventuella prat. För mig är det här en sann livräddare. 

Vi åker mycket bil på våra semestrar och då lyssnar vi alltid på ljudbok i bilen. Alla fem älskar det. Och ingen slåss eftersom alla sitter knäpptysta. Bara en sån sak ;). 

Vad gäller det där jobbet som tvingar fram den här penddlingen så jobbar jag på ett stort svensk bolag som chef på en helt ok nivå. Trivs bra men avstånden tär och jag måste börja se mig om efter något annat.

Ha en riktigt bra fredag, nu ska jag lyssna vidare på Håkan Nesser. 

Se vidare hos Mia för fler synpunkter kring ljudböcker. 

22 tankar om “Helgfrågan – ljudböcker

  1. Pendling där man kan lyssna på böcker eller läsa själv är en läsmöjlighet jag saknar. Måste hitta ljudböcker åt barnen så vi kan börja lyssna i bilen 🙂

  2. ljudböcker borde vara perfekt för pendling. jag läser också vanlig bok om jag ska äka någonstans. och alla gånger en sitter fast på tåg av en eller annan orsak kan det ju vara bra att ha något att läsa

  3. Om man pendlar så är det bra med ljudböcker. Eller, ja, jag försöker tycka att det är bra. Det borde vara det. Precis som du säger då kan man ju lyssna även när man går till och från och vid byte.

    • Funkade inte för mig heller när jag testade första gången. Höll på att somna gående och jag tyckte det gick väldigt långsamt. Jag är numera mycket tacksam över att jag valde att testa igen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s