Veckans topplista – Frankrike

Den här gången är det Frankrike som jag ska klara av att skapa någon slags topp 5 omkring i Johannas topplista. Frankrike… Åh, kan komma på så få franska böcker. Verkligen ytterst få. Men här kommer en lista med brett spann:

  1. Modiano. Jag har läst hans Lilla smycket och gillade den verkligen. Ytterligare en bok av honom står hemma i bokhyllan och väntar på att läslusten för franska novelpristagare ska infinna sig. 
  2. Justine Lévy. Har läst de två av hennes böcker som översatts hittills. Har sett att en tredje är på gång/nyss utgiven och den vill jag också läsa. 
  3. A Place of Greater Safety av Hilary Mantel. Inte en fransk författare men handlar om franska revolutionen. Boken är på > 850 sidor och hittills har jag läst 30 men so far so good.
  4. Proust. Jag har läst första delen i På spaning efter den tid som flytt och det var en positiv överraskning. Kommer att läsa resterande böcker i serien men det måste få ta den tid det tar.
  5. Champagne! I brist på annat så kan man alltid slänga in lite bubbel i tillvaron. Funkar varje gång, även i denna lista. 

18 tankar om “Veckans topplista – Frankrike

    • Jag letar efter hela serien. Hade den en gång i tiden men den rensades ut i en gallring av bokhyllorna pga var övertygad om att jag aldrig skulle läsa den. Ångrar det mycket nu…

  1. Bra avrundning på listan :)) Jag har också en bok av Mantel här hemma, Frihet, första delen i hennes Revolution-trilogi. Skall bara ta mig tid att läsa den också, jag föreställer mig att den är väldigt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s