Ordbrodösen

Ordbrodösen av Anna Arvidsson är en bok som det skrivits om på bokbloggar lite överallt de senaste månaderna och jag har bara läst gott om den. Vis av erfarenheten VET jag att jag ska hålla mig ifrån de mest hausade böckerna men allt lät så lovande att jag ändå var tvungen att låna den på bibblan. Den handlar om Alba som tillhör en släkt av ordbrodöser men som på sin 18-årsdag upptäcker att hon saknar den förmåga som gått i arv i så många generationer. Hon skickas iväg till Stockholm för att få coaching hos Lo som hållit sin kraft hemlig i alla år och börjar tillsammans med Lo och hennes dotter Klara utforska sin egen historia och de bitar i den som hittills varit glömda eller förträngda.

 Boken är välskriven och den är ny i sin magi. Jag har i alla fall aldrig läst om magisk kraft à la ordbroderi och det tycker jag är lite kul. Boken är en YA-bok och även om jag normalt sett läser denna genre med glädje så tycker jag att det går för fort, det är för rakt fram, det är lite för enkla karaktärer. Alba levt ett liv utan uppkoppling, bara Instagram (föga troligt för en tonåring anno 2017), Klara är en superhacker och förstås så blir det en kärlekshistoria också. Det jag gillar är däremot historien som rullas upp mellan Alba och hennes mamma och jag tycker slutet är väldigt, väldigt vackert.

Jag rekommenderar den varmt till min 12-åriga dotter och lite mer ljummet till vuxna läsare. Men den är lättläst och den har föredömligt korta kapitel som håller spänningen uppe.

  • Betyg: 3/6
  • Utmaningar: Kaosutmaningen #34
Annonser

3 thoughts on “Ordbrodösen

    • Jo, visst tror jag på bokbloggare. Är bara det att jag haft fundamentalt annan smak än de flesta när det gäller flera uppskrivna böcker på sistone. Därför hade jag tänkt hålla mig till säkra kort ett tag men det är ju förstås inte möjligt, jag blir för nyfiken 😊.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s