Just-nu-enkät

Jag tänker som så, att haka på en enkät måste ju vara ett av de bättre sätten att få tillbaka bloggandet i fingertopparna, ungefär som att läsa Agatha Christie när man är inne i en lässvacka. Lämpligt nog så levererade ju Enligt O en föredömlig liten sak i veckan så jag kopierar den.

Vid sängen: Treachery av S J Parris. Det är intriger, det är engelskt 1500-tal, det är politik och det är religion. Samt kvinnor som sätter huvudet på spiken om vad det innebar att vara kvinna då. Gillar det skarpt.  

På soffbordet: En bamsetidning (Lillans) och Störst av allt av Malin Persson Giolito. Inte lika imponerad som många andra. Än. Men har halva boken kvar.

I handväskan: Plånbok, nycklar, passerkort, diverse kvitton mm. Men på bokfronten alldeles tomt. Lyssnar i stället för att läsa när jag pendlar.

I öronen: Lyssar just nu på Trummornas dån, del 1, av Diana Gabaldon. Romantik och lite äventyr. Lättlyssnat och funkar utmärkt i pendeltrafiken med många byten. Om man tappar i uppmärksamhet så är det inte hela världen, det är ingen risk att man missar några snabba kast.

På läsplattan: Läsplatta? Nä, där är jag inte än. 

Läser jag lite då och då: Om vänskap av Palm/Larsen. Men det går så där. Språket är förstås fantastiskt men jag tycker den är lite för upphackad.

Borde jag läsa: Mod att vara sårbar av Brene Brown. (Kan varmt rekommendera ett Ted talk med henne: http://www.ted.com/talks/brene_brown_on_vulnerability). Vi lyssnade på henne på en ledarskapskurs för ett par veckor sedan och nu fick jag boken av min chef. Kanske fel att sätta den under ”borde läsa”-rubriken för jag ser verkligen fram emot den.

På is: The First Verse av Barry McCrea. Men snart kanske…

Bokklubbsböcker: Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri. Jag började läsa den och lade åt sidan på grund av att jag tycker inte om hur han skriver. Men det är väl bara att bita i det sura äpplet och ta tag i eländet igen. Kanske blir det bättre längs väg?

Längtar jag efter att få läsa: Mr Mercedes av King. Den blir nästa bok. 

3 andra böcker i min TBR-hög: Locke & Key II (Joe Hill), Conspiracy (S J Parris) och Plague Land (S D Sykes). När läsork och -lust kommer tillbaka.

8 tankar om “Just-nu-enkät

  1. Pingback: Just nu läser jag-enkät | Skriva läsa leva

    • Vet inte, klarade inte av hans Ett öga rött heller. Men som sagt, är det en bokklubbsbok så är det, måste ju läsa klart för att iaf kunna motivera varför jag inte gillar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s