276: Skördelycka (190/366)

Igår gjorde vi äppelmos, många liter äppelmos… Insåg när jag försökte få in allt i kylen att det är läge att börja äta mosen också, inte bara göra den. Har mos sedan flera år tillbaka i frysen. Men det känns i alla fall bra att göra något av all frukt. Samt skönt att ha mos som blott och enbart innehåller äpplen och lite socker. Inte en konstig tillsats så långt ögat når. 

11 thoughts on “276: Skördelycka (190/366)

    • Det är ju en rätt smidig aktivitet om man har rätt utrustning. Fortfarande mycket nöjd med min rosa assistent, även om kostnad/användning fortfarande är rätt hög. Får väl börja baka eller så också…😉

  1. Ska plocka 50-75 kg i veckan, har en inbokad tid på det lokala musteriet. Håller tummarna för att mina Åkerö ska hinna mogna någorlunda. Förra gången jag mustade, var det för sent på säsongen och alla äppelträd, utom Åkerö, hade tappat all frukt. Slet verkligen för att få ihop 50 kg (som är minsta tillåtna mängd).

    • Det är nu planen för den kommande helgen. Maken konstaterar att priset blir ju ungefär som att köpa musten på ica men jag tycker att det är kul med den egna. Dessutom, var skulle vi annars göra av all frukt?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s