276: Skördelycka (190/366)

Igår gjorde vi äppelmos, många liter äppelmos… Insåg när jag försökte få in allt i kylen att det är läge att börja äta mosen också, inte bara göra den. Har mos sedan flera år tillbaka i frysen. Men det känns i alla fall bra att göra något av all frukt. Samt skönt att ha mos som blott och enbart innehåller äpplen och lite socker. Inte en konstig tillsats så långt ögat når. 

Annonser

12 thoughts on “276: Skördelycka (190/366)

    • Det är ju en rätt smidig aktivitet om man har rätt utrustning. Fortfarande mycket nöjd med min rosa assistent, även om kostnad/användning fortfarande är rätt hög. Får väl börja baka eller så också… 😉

  1. Ska plocka 50-75 kg i veckan, har en inbokad tid på det lokala musteriet. Håller tummarna för att mina Åkerö ska hinna mogna någorlunda. Förra gången jag mustade, var det för sent på säsongen och alla äppelträd, utom Åkerö, hade tappat all frukt. Slet verkligen för att få ihop 50 kg (som är minsta tillåtna mängd).

    • Det är nu planen för den kommande helgen. Maken konstaterar att priset blir ju ungefär som att köpa musten på ica men jag tycker att det är kul med den egna. Dessutom, var skulle vi annars göra av all frukt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s