Veckans jerka – spänning

Det är verkligen tunnsått med inlägg på den här stackars bloggen just nu. Men jag saknar helt både lust och inspiration. Jag är väldigt trött helt enkelt. Det har varit rörigt på jobbet med uppsägningar och omorganisation och även om det föll bra ut för min del så tar det ju på krafterna. Ett litet inlägg kring veckans jerka känner jag dock att jag bör klara av. Frågan lyder: Berätta om en bok (eller flera) som du tycker är riktigt spännande!

Finns många, t ex Jurtjyrkogården, men här är några som jag har läst i modern tid:

  • Night film av Marissa Pessl. Bra på många sätt och en väldigt speciell bok. Scenerna där han går omkring i det gamla huset och inspelningslokalerna… Hu…
  • Woman in black av Susan Hill. Klassisk spökhistoria som jag tror skulle kunna matcha Hill House – om jag nu skulle våga se filmatiseringen. Vilket jag aldrig lär göra. 
  • The prince of mist av Carlos Ruiz Zafón. Katten… Clownen… Barnen… Ännu en bok jag aldrig skulle drömma om att se en filmatisering av. 

10 tankar om “Veckans jerka – spänning

  1. Woman in black blev jag väldigt besviken på som film. För mig kändes det mesta som billiga effekter, den där typen som man alltid hoppar till av men som man egentligen inte blir rädd av, som smällande dörrar och liknande 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s