Bone by Bone

Nu jag har ägnat så mycket tid åt att kontemplera över vad jag ska vara med i för utmaningar det här året att jag ju alldeles glömt bort att rapportera om den första bok jag faktiskt har läst. Efter att först ha stört mig väldigt mycket på att jag helt missat den här boken så är jag nu otroligt glad att jag hade missat den. Annars hade jag ju inte fått läsa den nu :).

Oren Hobbs begär av okänd anledning avsked från det militära och kommer hem till byn Coventry efter 20 års frånvaro. Redan första natten hemma uppmärksammar han att någon lägger tillbaka skelettdelar från hans bror som försvann för 20 år sedan. Så inleds boken och därifrån börjar sedan en mängd trådar läggas ut, många väldigt speciella karaktärer beskrivas och det nät som är Coventry börjar så sakta utkristalliseras. Många misstänkliggörs och många dolda agendor avslöjas. Som alltid när det gäller O’Connell gäller det att läsa noggrant, missar man detaljer längs vägen blir handligen svårare att förstå.

Bone by Bone är en fristående bok av Carol O’Connell, inte en del av serien om Mallory. O’Connell är en av de deckarförfattare som jag fortfarande älskar och hon blir bara bättre och bättre. Boken innehåller allt man kan begära; ond bråd död, kärlek, sorg, mystik, girighet och hemligheter – allt i en avskild miljö med djupa skogar och en liten stad där det inte ens finns mobiltäckning. Däremot finns det gott om gammalt groll och gamla intriger. Tänk er Twin Peaks fast utan Bob. Det här är den bästa deckare jag läst på mycket länge. Läs!

  • Betyg: 6/6
  • Utmaningar: Spänningsutmaningen (januari)
Annonser

8 thoughts on “Bone by Bone

  1. Spännande. Jag tappade av nu okänd anledning smaken för Carol O’Connell eller om det var Mallory efter Dead Famous (The Jury Must Die) och har haft Shark Music liggande påbörjad men inte avslutad i flera år nu. Men jag kanske borde göra ett nytt försök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s