Summering av sommarens läsning

Idag är det den 31 augusti. Sista dagen på min sommarläsningssommar. Frågan som samtliga bokbloggare ställer sig i dessa tider är hur väl sommarläsningsintentionerna blev uppfyllda och mitt svar på denna fråga skiljer sig sannolikt inte från någon annans. Jag har läst en del men inte allt. Jag har inte hållit mig till listan utan lagt till lite grand som det fallit sig. Jag har en del kvar som jag tänker läsa under hösten.

Den stora överraskningen blev nog ändå antalet böcker, och då inte i positiv bemärkelse. Åtta i juli och två (!) i augusti. Jag skyller på att augusti inleddes med vandringssemester (= ganska trött på kvällarna) och sedan övergick i vardagsliv (= extremt trött på kvällarna). Nu hoppas jag förstås på att september ska innebära att jag så sakteliga acklimatiserar mig till vardagens alla krav och att jag ska börja orka läsa mer än fem minuter varje kväll. Det som saknas i kvantitet uppvägs dock av kvalitet, för det mesta jag har läst har varit väldigt bra.

Jag/vi har också lyssnat på en hel del böcker under sommaren, en naturlig följd av många långa bilresor. Vi har lyssnat på Familjen Bliss magiska bageri (2,5 böcker hittills), vi har lyssnat om några av böckerna om Krabbsjögrund och vi har lyssnat på de första böckerna om Doktor Proktor. Samtliga rekommenderas å det varmaste. Dessutom har jag lyssnat på De förklädda flickorna i Kabul vilket var en otroligt bra bok. Inget att lyssna på när man har barn i bilen men jag började lyssna när jag körde ner till Skåne ensam i bilen och har lyssnat klart under de senaste veckorna till och från jobbet.

Det har inte blivit mycket bloggande om läsningen i sommar men jag har varit riktigt duktig på att skriva ner en del noteringar och tankar när jag har läst ut varje bok så några fler inlägg angående sommarläsningen är ändå att vänta under de närmaste dagarna.

Nu ska jag försöka hitta något nytt att lyssna på i bilen, är det någon som har något tips?

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s