Tematrio – Sommarens minnesvärda

tematrioVad kan vara ett bättre sätt att få igång bokbloggstankarna igen efter totalt stiltje under sommaren än en lagom avancerad tematrio från Lyran? Nu tycker jag inte att sommaren är riktigt slut ännu, varken vädermässigt eller bokmässigt. Min egen bortre gräns för vad jag klassar som sommarläsning är den 31 augusti, men eftersom jag inser att jag inte kommer att hinna så mycket mer än läsa klart pågående bok fram till dess så går det ju utmärkt att lista de mest minnesvärda böckerna redan nu.

Jag har läst väldigt mycket bra i sommar, över all förväntan faktiskt. Inte mängdmässigt (surprise, surprise) men kvalitetsmässigt. Att bara välja tre är svårt men här kommer i alla fall tre av de bästa, utan inbördes ordning:

  1. Mordets praktik av Kerstin Ekman. Jag har inte läst något av Ekman tidigare men jag kommer definitivt att läsa mer av henne efter den här boken.
  2. Lamentation av C J Sansom. Precis så bra som jag hoppats, är inne på de sista 100 sidorna nu. Henrik VIII, Towern, vänskap, politik, mord. Kan det bli bättre?
  3. Statsrådet och döden av Bo Baldersson. Bara för att det är just Bo Baldersson. Bästa sommarläsningen.
Annonser

10 thoughts on “Tematrio – Sommarens minnesvärda

  1. Statsrådet och döden är ju bara så bra! Sanslöst kul och perfekt sommarläsning. Gillade Doktor Glas men är väldigt tveksam till sådana här ”uppföljare” av senare författare, kanske missar man nåt? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s