Veckans jerka – blivande klassiker

https://i1.wp.com/alkb.se/wp-content/uploads/2010/08/jerka11.jpgEn arla fredagsmorgon. Har tränat i soluppgången, dricker nu en kopp kaffe och njuter med mycket gott samvete också av en croissant. Passar också på att komma med ett tidigt svar i Annikas jerka denna 1 maj. Tänk så skönt med en ledig dag.

Frågan denna vecka tyckte jag var riktigt svår.  Vilka moderna böcker tror du kommer att räknas som klassiker om hundra år? Oerhört svår fråga. Ett svar kan jag dock ge; Harry Potter. Den serien kommer garanterat att läsas av barn (och vuxna) mycket länge till. Men i övrigt? Det är möjligt att John Greens Förr eller senare exploderar jag kommer att nå klassikerstatus bland ungdomsböcker, den har ju ett tidlöst tema och berör verkligen. Patient 67 och Boktjuven är två andra böcker jag kommer att tänka på (i likhet med fler som svarat på denna jerka hittills).

Jag nöjer mig så för idag. Tittar in igen under helgen och ser vad ni andra har kommit på för förslag. Säkerligen hittar jag då ytterligare ett och annat boktips till🙂.

24 thoughts on “Veckans jerka – blivande klassiker

  1. Så mycket som folk pratar om Boktjuven så borde jag kanske läsa om den. Kommer bara inte ihåg om jag gillade den särskilt mycket första gången?

  2. Jag känner inte alls till Patient 67, men är det inte en thriller? Håller thrillers för längre tid? Jag måste läsa den och upptäcka själv.

  3. Harry Potter lyfts fram av många inklusive av mig fast jag bara har läst första boken så tar jag risken/chansen (blev väldigt lyckat att lyssna på den med Stephen Fry som inläsare ;)) Patient 67 är en sån där bok som jag är osäker på om jag läst eller inte så den får åka upp på Klassikerläsningslistan. Boktjuven tror jag också på men den dök av okänd anledning inte upp i tankarna när jag skrev mitt svar.😉

  4. Jag tror inte att Förr eller senare exploderar jag håller i längden. Håller däremot med vad det gället HP. Ser att många nämner Patient 67, vilket är en bok som jag ännu inte har läst men blir väldigt nällad på det nu. =)

  5. Har faktiskt läst din kvartett och tycker om alla utom Boktjuven (jag är konstig jag vet). Tror Harry har störst chans av dem, men skulle inte bli missnöjd om fler av dem klarade sig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s