Den som vill ha hare till frukost måste jaga om natten

Oavsett vad en tycker om boken så måste en ju älska titeln! Jag vet inte om jag någonsin läst en bok med längre titel. Dessutom, som grädde på ett ytligt mos, så tycker jag att framsidan är väldigt väldigt fin.

Den som vill ha hare till frukost måste jaga om natten

Vad handlar då denna bok om? När jag först började läsa blev jag lite överraskad. Jag har nu läst (och läser) flera böcker kring samma skeenden i och kring Henrik VIIIs hov och det brukar vara ganska komplicerade intriger och en ohygglig massa människor involverade. Här är historien mer uppbyggd som brottstycken vilket på ett sätt gör det hela mycket renare. Samtidigt så förtar det lite av stämningen. Svårt att sätta fingret på, men jag tycker mer om att läsa böcker där man får känslor för de involverade snarare än att skedet beskrivs mer kliniskt. Fast å andra sidan så ger den här uppbyggnaden en klarhet i vad som sker på ett helt annat sätt än vad många andra gör när det kommer till historiska skeende. Så ja, lite splittrad uppfattning av den här berättartekniken.

Det jag dock vet med bestämdhet är att jag tyckte mycket om den. Språket är bra, historien förstås oerhört intressant och det är verkligen roligt att läsa om samma sak ännu en gång men så otroligt annorlunda beskrivet. Nu när jag skriver den meningen så inser jag att jag kanske ändå får backa på mina synpunkter ovan kring tekniken. Hm… Men jag tror samtidigt att det är de här funderingarna som gör att jag tycker så pass mycket om boken. Den kommer att finnas kvar hos mig i tankarna ett bra tag framöver tror jag, inte minst på grund av ovannämnda ambivalens.

  • Betyg: 5/6
  • Utmaningar: Kaosutmaningen #12

PS Som alltid efter en medeltidsbok är jag är påtagligt glad över att leva anno 2015 i Sverige. Tack högre makter för detta! DS

Annonser

2 thoughts on “Den som vill ha hare till frukost måste jaga om natten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s