Tematrio med påsktema

Den här veckan var det en väldigt gullig tematriobild måste jag säga och dessutom ett föredömligt brett spann på frågan berätta om tre filmer, böcker, godissorter, traditioner ni på något sätt förknippar med påsken!

Jag kan ju börja med det gottaste, godiset. Det blir chokladägg, marsipanägg och skumägg. Sen har vi maten och där är det gravad lax, sill och lammfilé som gäller. Vad gäller traditionerna så har vi inte så många men påskharen lägger påskägg i trädgården på påskafton, vi målar ägg och så brukar barnen doppa fötterna i havet. Fast det är i Skåne, nu är vi hemma. Men det finns ju hav här också runt hörnet. 

Så kommer vi till böckerna. Här är tre häxrelaterade böcker, om än kanske inte så påskiga.

  • Häxorna av Roald Dahl. Bra bok, även om jag varje gång slås av att det är en barnbok där det inte slutar bra för barnen. Det är väl ändå rätt unikt?
  • The Daylight Gate av Jeanette Winterson. Fantastisk bok där det inte slutar bra för någon. 
  • Dime Store Magic av Kelley Armstrong. Moderna häxor (och andra övernaturliga varelser) där det slutar som sig bör. De onda dör, de goda får drömprinsen. 

Nu börjar påsklovet (eller i alla fall efter ett par möten nu på morgonen) och det ska bli så himla skönt! 

GLAD PÅSK och må påskharen vara god mot er alla!

Annonser

10 thoughts on “Tematrio med påsktema

    • Lite godis har vi nu införskaffat. Tänkte även handla till barnens påskägg på stan idag men köerna var för långa… Så jag tänker att godis från ICA här hemma går precis lika bra :).

  1. Glad Påsk ! Här har jag ätit lax , potatis o god sås och på kvällen äggmacka med senapssill (min favvosill). Dock ingen påskmust, men får kompensera den bristen . Idag (påskdagen) får det bli pannkaka som kontrast till gårdagen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s