Veckans jerka – betygsättning

Jag har bevisligen helt har slutat läsa böcker till förmån för sömn, men en jerka ska jag väl i alla fall kunna hänga på tycker jag. Veckans fråga är följande: Är tre ett dåligt betyg? (Gäller betygskalan 1-5. Sortera in trean på motsvarande plats om du använder en annan typ av poängsättning.)

Nja, jag skulle vilja säga att böcker som jag läser ut, som ger mig en viss underhållningsbehållning och som har ett ok flyt får en trea av mig. Det är inte troligt att jag läser om en bok med det här betyget men det är likväl en bok jag kan tänka mig rekommendera till någon annan, oftast då som ren underhållning. När jag ger egna betyg har jag skala 1-6. Precis som när jag gick i skolan tycker jag att betyget 3 är väldigt brett, kan både innehålla 3+ och 3- och mellan dessa betyg tycker i alla fall jag att det är en väldigt stor skillnad. Så eftersom jag själv är allenarådande domare i mina egna recensioner så delar jag upp dessa typer av treor på en trea och en fyra. Plättlätt! Och bra mycket rättvisare.

4 tankar om “Veckans jerka – betygsättning

  1. Det är precis därför inte jag heller har 1-5, eller jo, men jag använder mig av halvor också. Och det är speciellt viktigt runt trean. Det är en väldig skillnad mellan 3 och 3,5 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s