Locke & Key – Welcome to Lovecraft

Kulturkollo har senaste veckan haft fokus på serier av olika slag. Själv är jag inte speciellt bevandrad i den genren utan kan nog bara erinra mig totalt fyra serieböcker som jag har läst. Ankomsten, Game of Swallows, Persepolis och så senast alltså denna Locke & Key – Welcome to Lovecraft.

Ankomsten var ju otroligt vacker, jag sög in varje bild, stannade kvar vid varje sida. Game of Swallow och Persepolis tog mig till platser och kulturer jag inte är så bevandrad i och jag uppskattade verkligen hur de var tecknade, bilderna förstärkte både historia och stämningar.

Locke & Key köpte jag i tron att det var en vanlig bok (ibland tittar jag helt enkelt inte mer noga än så innan jag klickar hem något) och blev lite besviken när det visade sig vara en seriebok. Den har legat rätt länge på byrån i sovrummet men så en kväll när jag kände att läslusten var rätt låg så tänkte jag att en serie kan ju inte vara så svår att ta sig igenom. Men där hade jag fel. Jag läste några sidor, sen var jag tvungen att läsa samma sidor igen nästa kväll. Jag tyckte den var svår att ta till mig, det var något med kombinationen av det grafiska och typsnittet tror jag. Efter ett par omstarter knäckte jag dock den koden och sträckläste.

Det var splatter, blod, barn, föräldrar, mer blod och splatter, spöken, dödade bebisar – you name it. Gillade inte alls. Men känner, surprise, surprise, ett behov av att veta hur det kommer att gå. Så ja, jag lär fortsätta läsa. Om jag fattat saken rätt är det sex volymer i serien. Får nog pausa lite mellan varje dock, annars blir det för mycket.

Betyg: 4/6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s