Bloggen och jag

När och varför startade du din blogg? Den frågan fick jag från Holavedsbrudarnas Ewa i samband med att hennes blogg firade tre år. Jag börjar med frågan när, den är ju det enklaste. Enligt wordpress lade jag ut mitt första inlägg i september 2012 vilket ju innebär att min blogg snart firar två år (yey!).

Frågan varför är lite lurigare. Då var det nog främst för att faktiskt få skriva lite löptext, text som kanske någon annan skulle läsa. På jobbet blir det blott och enbart ppt och xls och hur bra de verktygen än är så ger de inte utrymme till mer än mycket korta torra meningar. Jag hade vid det laget också börjat följa en del bokbloggar och i och med att jag började kommentera där så växte lusten till att ha en egen blogg också. Det fanns ju inte mycket att förlora, kostar inget att testa tänkte jag och satte igång.

Bloggen handlade tidigare mest om böcker om lite om mig själv. Sedan årsskiftet är jag med i fotoutmaningen 365 FOTON och de bilderna lägger jag också ut här. Vet inte, kanske borde jag ha en separat fotoblogg men det är lättast med en enda och bilderna skildrar ju också rätt mycket min tillvaro så de får nog ligga kvar här även nästa år om det blir en ny 365:a.

Via bloggen har jag hittat andra bloggare som jag har ett stort utbyte av att följa. Jag har aldrig läst så mycket som nu, jag läser nya böcker (frivilligt och mer under tvång i och med diverse utmaningar) och det är ju otroligt roligt. Fotograferandet har också tagit fart. Inte så att jag blivit en bättre fotograf, eftersom jag tar 99% av alla bilder med mobilen, men jag söker nya motiv och det tror jag är nyttigt för alla möjliga hjärnhalvor i det här huvudet.

Jag har också träffat några bloggare i verkliga livet och det är roligare än man kan ana. Jag tycker om att träffa nya människor och via det här forumet har jag fått möta personer som jag med all sannolikhet aldrig hade träffat annars. Mycket glad för detta. Fascineras också av att jag kan komma att tycka så mycket om personer som jag faktiskt inte har en aning om vilka de är i verkliga livet. Det trodde jag inte innan jag började blogga.

Så summa summarum är jag glad att jag började och jag är rätt säker på att jag kommer att fortsätta ett tag till.

4 tankar om “Bloggen och jag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s