Bokbloggsjerkan 4-7 oktober

jerka11 Jodå, visst har hon så rätt Annika i sitt påstående om att Hogwarts kommer att förekomma bland många svar den här veckan i veckans jerka :). Frågan är nämligen Berätta om en ”bokmiljö” som du har besökt alternativt gärna skulle vilja besöka. Naturligtvis är det även okej att ta upp fiktiva miljöer om du vill det!

Att svara bokstavstroget på Annikas fråga med ”en bokmiljö” tror jag är omöjligt. Visst vore det underbart att få besöka Hogwarts, Diagon Alley och familjen Weaslys hus. Men det finns ju så många fler. Om man får välja fiktiva miljöer så antar jag att tidsresor också kan få göras. Tänk att få återvända till tiden för Stolthet och fördom eller ännu längre tillbaka, till Ayla (Grottbjörnens folk) och se hur världen såg ut såg ut då. Men nu finns det ju också många miljöer att besöka som faktiskt ligger inom rimlighetens gräns, t ex den moderna engelska landsbygden. Dimmor på heden, lik i varenda snår – det är härligt det ;). Och London, denna pärla.

New York är en annan plats som jag tycker är alldeles magisk och det är ju precis som på film/i böckerna varje gång jag varit där. Känns nästan lätt surrealistiskt och jag bara väntar på att se någon av de litterära detektiverna svänga upp på trottoaren där jag går.

Åh, nu blev jag riktigt ressugen…!

24 tankar om “Bokbloggsjerkan 4-7 oktober

 1. Tror London och New York tillhör dom platser som står i särklass, beroende på att dom är så mångfacceterade. Själv har jag som du kanske märkt snöat in på just London.
  När folk frågar mig om vad jag tycker man skall se där så har jag slutat rabbla attraktioner, mitt enkla svar är googla. Alla kan hitta sina smultronställen. Så innan du reser googla mycket.

  • Dessutom tycker jag att den stora charmen med både London och NY är att bara gå omkring och titta. På byggnader, på folk, ja på allting egentligen. Dessutom är båda städer som jag är säker på att komma tillbaka till igen så man kan ta en sevärdhet här och en där, man behöver inte stressa igenom några ”måsten” för förr eller senare kommer man att ha sett dem i alla fall.

 2. Jaaaa till Jane Austins tid! Till Franska Revolutionens tid! Till Sthlm när Sthlms blodbad skedde. Det finns otroligt många bokmiljöer jag hade velat resa till fast det är nästan alltid bakåt i tiden eller till ngt fiktivt. Tänk att kunna uppleva böckerna så totalt att man kunde skaka hand med huvudrollsfiguren.

  • Eller hur? Kruxet med tre små troll är bara att det är svårt att hitta någon som vill ha dem alla tre en långhelg… och än är de lite små att ta med till storstäder känns det som. I alla fall om man vill se och uppleva något mer än lekparker. Men om några år när Lillan redo känns London klockrent. Och tänk att få visa Harry Potter-världen för dem.

 3. New York är jag bra sugen på att åka till, förutom alla andra platser och länder jag kan tänka mig att åka till. Men det är svårt att hinna med allt när man som jag har snöat in på Storbritannien…. 😉

   • Jag har inte varit i Wales ännu, men kan tänka mig att det är magiskt. Man kan verkligen bli sugen på att resa när man läser om engelska miljöer. Jag har inte läst Wolf Hall, få se om det blir av någon gång. Var den bra?

  • Visst är det så. Nu är höstlovs-, sportlovs-, och påsklovsresorna inbokade redan men en tripp till Paris blir det nog med Sonen i vår. Bara han och jag. Blir spännande… jag har noll lokalsinne och kan noll franska. Phu, lite stressad redan nu.

  • Som människor har vi nog tyvärr inte utvecklats så mycket genom århundradena… Men visst hade det varit härligt att kunna göra. Tänk om kan kunde tidsresa med principen ”se men inte röra” – för vem vet vad ett helt bokbloggarsällskap skulle kunna ställa till med? 🙂

 4. Skulle man få möjligheten att resa i tiden skulle jag nog ta en historiasväng i det gamla Sverige och se hur det gick på landsbygden bland alla åkrar. Stanna där länge skulle jag dock inte!

  • Lite fascinerande att just deckare skapar lockande platser. Dels är det ju lite udda att man vill besöka mordplatser (men jag håller helt med dig) och dels tänker man inte att just deckare ska ha miljöbeskrivningar som lockar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s