Läsvanor

Blev taggad av Holavedsbrudar i en liten enkät om läsvanor. Och enkäter/utmaningar är alltid jätteroliga att svara på tycker jag.

 1. Har du en speciell plats hemma där du brukar läsa? I sängen. Kan hända att det blir i soffan någon enstaka gång men finner sällan någon ro där.
 2. Bokmärke eller random pappersbitar? Random pappersbitar. Ibland har jag köpt ett bokmärke eller fått något som barnen har skapat men de försvinner ofta. Misstänker att de ligger kvar i de utlästa böckerna. Så oftast använder jag ett kvitto eller annan lämplig pappersbit. Och ja, böcker som jag inte gillar så värst mycket kan få hundöron.
 3. Kan du sluta läsa när som helst eller måste du sluta efter ett kapitel eller ett visst antal sidor? Nytt kapitel eller nytt stycke. Lider lite grand av böcker som har evighetslånga kapitel eller stycken.
 4.  Äter eller dricker du någonting när du läser? Vid de där sällsamma tillfällena i soffan händer det att jag dricker te, annars ingenting.
 5. Brukar du lyssna på musik eller ha TV:n på när du läser? Nej.
 6. En bok i taget eller flera samtidigt? Minst två. En för resor till och från jobb och en i sängen.
 7. Läsa hemma eller överallt? Hemma och på tåget. Det är de ställen jag läser på. Eller i sängen på landet – kanske det allra bästa lässtället.
 8. Läsa högt eller tyst i huvudet? Är faktiskt rätt ok att läsa högt för barnen. I början tycket jag det var ganska jobbigt men efter alla år har jag vant mig. Men självklart tyst om det bara är jag.
 9. Hoppar du fram i boken eller hoppar du över stycken? Måste väl erkänna att när det blir lite trist så skummar jag. Eller t om hoppar över stycken.
 10. Bryta rygg eller inte? Ah, det här tänkte jag på häromdagen faktiskt. Bryger aldrig rygg medvetet. Om det inte är en bok jag inte tycker om. Precis som för att straffa boken för dess dålighet… Moget?
 11. Skriver du i böcker? Nej. Inte sedan jag skrev uppsatser om böcker.
 12. Vilka taggar du? Bokdamen, Bakbokmat, Skriva läsa leva.

2 tankar om “Läsvanor

  • Sen har jag ju någon slags idealbild av läsningen som innefattar soffor, tekoppar, levande ljus och tänd brasa. Men det är så ytterst sällan det är så lugnt här hemma att det blir tillräckligt rofyllt för att faktiskt uppleva det där. Tänker dock inte låta drömmen dö riktigt än… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s