Liten undersökning

Helena från Dark Places har en enkät ute på sin engelska blogg. Enkäter är alltid bra, speciellt en dag som denna då jag är smått utmattad efter dagens fyraårskalas.

Vad läser du just nu? Wolf Hall av Hillary Mantel. Tar sin tid vilket stör mig. Kan inte förstå att det tar sån lång tid. Läser också första delen i böckerna om Percy Jackson. Lite av egen nyfikenhet, lite för att se om de är lämpliga för Äldsta när hon plöjt klart Harry Potter.
Vad kommer du att läsa härnäst? Tunisian Girl av Lina Ben Mhenni som en del av Lyrans jordenruntutmaning.
En bok du sparat till ett speciellt tillfälle? Spar faktiskt Carol O’Connells It happens in the dark och Oates Accursed tills hösten kommer på allvar. Känns som typiska höstböcker som förtjänar mörka kvällar och brasa i öppna spisen.
Den senaste boken du gav upp med? Det här borde jag kanske komma på men jag minns inte. Böcker som jag ger upp är böcker som definitivt inte lagras i minnet hos mig. Jag var på god väg att ge upp Beautiful Creatures men kämpade mig ändå igenom den i hoppet om att den någon gång skulle vända. Vilket den inte gjorde.
Den första boken du läste på engelska? Jag minns inte alls. Men gissar på någon bok av King, min stora idol under de åren då detta måste ha skett.
Den senaste boken du läste på svenska? Om man tolkar ”på svenska” som en icke översatt bok så tror jag att det var En storm kom från paradiset av Johannes Anyuru.
Kan du citera några dikter? Sjung o gudinna, om vreden, som brann hos Peliden Achilles. That’s it. Sen kan jag recitera en hel del ur Mamman och den vilda bebin också men det slår väl inte så högt i litterära kretsar misstänker jag ;).
Hur hittar du tiden att läsa så mycket som du gör? Den här frågan är nog i grunden riktad till storläsarna i bloggosfären men jag får faktiskt den av mina vänner också mellan värven. Jag läser på tåget till och från jobbet (30 min i vardera riktning) och varje kväll innan jag somnar.
Vilka nya boksläpp ser du mest fram emot den här hösten? Elizabeth Georges Just one evil act. Ska avnjutas i samband med de där sparade böckerna ovan.

2 tankar om “Liten undersökning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s