Noveller i min bokhylla

Antalet noveller i min bokhylla (ni vet, den obefintliga som vilket år som helst ska komma på plats) är rätt begränsat. Närmare bestämt till en (1) novellsamling samt fyra (4) noveller från Novellix. Novellsamlingen är Anna-Karin Palms novellsamling In i öknen som, liksom allt annat hon skrivit, är fantastiskt bra och en bok som ligger och gungar i bakhuvudet på mig och gör sig påmind mellan varven.

Vad gäller de där fyra novellixnovellerna så har jag bara hunnit en. Inte på grund av tidsbrist direkt eftersom de ju bara tar ca 10-15 minuter att läsa men för att jag liksom inte hittat något bra tidshål att stoppa in just novelläsningen i. Än. Men nu väntar ju eoner av ledig tid så nu finns bara möjligheter. Men det är ju inte det som det här inlägget ska handla om. Utan Annikas fråga Brukar du läsa noveller och/eller andra ”short stories”, vilken/vilka är din favorit/dina favoriter i så fall i veckans bokgloggsjerka.

Nej. Jag brukar inte läsa noveller. Nu gillar älskar jag Palms novellsamling och jag är oerhört positiv till Novellix koncept generellt men jag tycker att det är kort. För kort för att komma in i karaktärer och handling. Om inte språket är sällsamt vackert som hos Palm så är det lite grand som att läsa ett referat av en längre text. Eller så har jag helt fel i detta pga min begränsade erfarenhet. Har ni några novelltips så dela gärna med er, borde ju vara ett optimalt läsformat under vissa perioder/omständigheter.

Men, nu kom jag på en sak till. Jag läste faktiskt Elizabeth Hands Chip Crockett’s Christmas Carol som nedladdad novell i telefonen. Och den uppskattade jag, den var inte för kort, i alla fall inte för det formatet. Så vem vet, det finns kanske hopp även för mig på novellfronten, ska bara hitta rätt texter.

2 tankar om “Noveller i min bokhylla

  1. Jag tycker nog att en skicklig författare kan få till både karaktärer och handling på några få sidor. Den senaste jag läste nu, Bländverk, en antologi med skräcknoveller hade generellt en hög standard. Och novellsamlingen jag läste innan den, Spelreglerna av Jonas Karlsson, var också bra, men lite skrivad. Och så har vi ju skräcknovellernas kung, Stephen King 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s