Bokbloggsjerka

Tar en lunchpaus i jobbet är hemma och ägnar mig åt roligare saker än budgetar och projektplanering och svarar i stället på Annikas jerka den här veckan. Frågan för veckan lyder enligt följande: Kan du ge tips på en bok som man absolut inte kan lägga ifrån sig? Om du kan får du gärna ge förslag på en bok inom så många genrer som möjligt, men det är absolut inte ett krav för att vara med i jerkan. Förslag på en bok är lika välkommet som förslag på tio!

Två böcker som jag inte har kunnat lägga ifrån mig är Keplers Hypnotisören samt Browns DaVincikoden. Hypnotisören var egentligen lite för otäck för mig men det gick inte att sluta förrän jag visste hur den slutade. DaVincikoden var ju nyskapande när den kom ut och alla cliff hangers gjorde det omöjligt att lägga den ifrån sig. Gemensamt för dessa böcker är just skrivsättet, inte att de inte gick att lägga ifrån sig för att handlingen var så genuint intressant.

Sen har vi ju Harry Potter som alla sträcklästes (även om de av uppenbara skäl inte kunde läsas ut på och samma natt) även om det var ett tag sedan nu. Årets sträckläsning, tillika årets hittills bästa bok, står Jeanette Winterssons The Daylight Gate för. DEN var däremot innehållsmässigt för bra för att kunna sluta läsa, hade inga cliff hangers eller TV-manus-upplägg. Den var bara genuint bra. En annan bladvändare var årets hittils mest positiva överraskning, Sylvia Avallones Stål. Lättläst, tragisk och, som sagt, oväntat bra.

Just nu läser jag The Clash of Swords och den är väldigt svår att lägga ifrån sig under förutsättning att man får tid att läsa långa stycken sammanhängande. Att bara läsa ett kapitel nu och då är fel sätt när det gäller den boken, i alla fall för mig. Jag har läst i flera timmar i sträck i bilen nu på semestern och då var det som om jag jag önskade att bilresan aldrig skulle ta slut. Får se när jag får tid till en ny omgång ostörd lästid med den boken.

4 tankar om “Bokbloggsjerka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s