Back to basics – eller återseendets glädje

Missförstå mig inte nu, det är jätteroligt att utforska nya författarbekanskaper och stifta bekanskap med nya huvudpersoner i olika böcker, det är det verkligen. Men. Men nu har jag läst så otroligt mycket nytt sedan årsskiftet att det var dags att ta upp en gammal kär bekantskap igen, den här gången i form av Kathy Reichs Bones are forever, hennes senaste bok i serien om Temp Brennan (nej, jag ser inte på Bones, den funkar inte för mig men böckerna har jag alltid gillat). Det var nästan en fysisk lättnad att komma in direkt i handlingen utan att behöva fundera på vem som är vem och behöva sätta sig in i en ny författarstil. Känner faktskt inte igen den upplevelsen vilket jag tolkar som om jag faktiskt aldrig har läst så mycket ny litteratur i ett svep tidigare. Liten klapp på axeln för nytänket och stor kram till gamla bokvänner :).

Jag tycker kanske inte att Bones are forever tillhör Reichs bästa böcker i serien, men den fyller sin funktion, tempot är bra och fokus på affären med Ryan är begränsat – och jag har svårt att slita mig från den. Svårt att inte gilla då. Blir nog en deckarpåsk för min del – påskekrim.

2 tankar om “Back to basics – eller återseendets glädje

  1. Det här är en författare som jag har funderat på att återvända till, men vet inte riktigt vilken bok som skulle passa mig. Har bara läst Dödligt beslut och den var halvbra. Vore kul att höra vilken bok du tycker är bäst?!

  2. Tycker att hon, som så många andra, var bäst i början, dippade i mitten men nu kommer tillbaka lite igen. Minns att jag tyckte att de två första böckerna var absolut bäst, samt den där det är ett MC-gängkring i Quebec. Men vilken titel som hör till vilken minns jag inte måste jag erkänna, det är nackdelen med de där mångproducerande författarna.

    I samma genre har vi ju också böckerna om Scarpetta av Patricia Cornwell. Början i den serien är nog ännu bättre tycker jag men nu tycker jag att historien om personerna, inte själva mordgåtorna, har börjat spåra ur lite grand. Men som sagt, de första fem (typ) böckerna var mycket bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s