Bokbloggsjerka

Veckans fråga hos Annika är Vilken genre önskar du att du kunde läsa men som du bara inte kan stå ut med?.

Biografier. Kort och enkelt svar. Jag vet faktiskt inte varför men nej, det går inte. Ska jag vara alldeles, alldeles, alldeles ärlig så har jag bara försökt en gång. Men då gick det dåligt och jag känner inte minsta lilla lust att försöka igen. Säkert bara en fix idé, men så är det. Mannen läser dock en hel del sådana så på familjebasis jämnar det i alla fall ut sig. Så egentligen är det väl inte svar på veckans fråga. Jag önskar inte alls att jag kunde läsa biografier, har inte det intresset. Men det är nog det närmaste svar jag ändå kommer.

Sen finns det ju förvisso vissa typer av böcker (där barn far illa) som jag inte klarar av att läsa. Men det är inte en egen genre utan innehållet det faller på. Och det är ju också ett aktivt val att inte läsa dessa, det är inte heller något jag önskar att jag kunde så stå ut med. Är en alldeles för blödig småbarnsmamma för detta.

Lyrik läser jag inte heller mycket alls men det är inte för att jag inte vill eller inte tycker om utan för att det är svårt att komma i stämning för sådan läsning tycker jag. Har någon ett lyriktips för ”nybörjare” så mottages det tacksamt.

6 tankar om “Bokbloggsjerka

  1. Just det! Jag gillar inte heller boiografier, men det är inte så illa som science fiction 🙂

    Lyriktips är Wislawa Szymborska, Sonja Åkesson eller varför inte Tage Danielsson. Alla de tre tillhör mina favoriter och de är lättillgängliga. Tage var min favorit på gymnasiet.

  2. Biografier har inte jag heller gillat speciellt mycket, men nu har jag läst Zlatans bok (som jag gillade) och Patrik Sjöbergs står och väntar i hyllan.

    • Fast vi är ju helt illiterata när det gäller sport i den här familjen så inte ens den biografiförtjuste maken skulle klara av någon av dem 😉 Men det är kanske rätt väg att testa, nutida personer som man ändå kan relatera till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s