Lässvackor?

Veckans bokblogsjerka hos Annika ställer idag frågan Brukar du drabbas av lässvackor ibland och hur gör du i så fall för att ta dig ur dem?

Svaret är tveklöst ja. De kommer och går med olika intervall men för det mesta brukar de komma när jag harvat på ett tag med lätt medelmåttiga böcker och inte hittat det minsta lilla guldkorn på länge. Nu var det faktiskt ett tag sedan senast och då berodde nog guldkornsbristen i mångt och mycket på att jag fick för mig att jag inte skulle läsa deckare och fantasy. Dum idé. Saknade mina mord och vampyrer/häxor/trollkarlar och annat något alldeles förfärligt.

När svackan är ett faktum kan det vara rätt svårt att ta sig ur den igen men det är bevisligen fullt görligt. Förslagsvis görs detta genom omläsning av en äkta favorit (oavsett genre). Eller två om det är riktigt illa. Då brukar lusten komma tillbaka igen så sakteliga och detta i kombination av en lång önskelista på Adlibris med blandad kompott kan göra underverk. Gäller dock att gå på säkra kort, dvs inte börja med en pretantiös roman utan gå direkt på en deckare eller något annat jag vet att jag gillar.

4 tankar om “Lässvackor?

    • Nej, det var precis det jag lärde mig. Men jag fick för mig att jag skulle må bra av att läsa om något annat ett tag (läste väldigt mycket fantasy där ett tag och började drömma så konstiga drömmar ;)).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s